światła drogowe, piski zawieszenia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
mam następujące pytania.
- gdy chcę włączyć światła drogowe to nie dość, że nic się nie dzieje, to jeszcze gasną mi mijania... bezpieczniki są ok z tego co patrzyłem. mam się rozglądać za zespolonym czy może ktoś ma pomysł lub radę cóż to może być innego?
- druga sprawa to dziwne piski (?), brzęczenie, dzwonienie - sam nie wiem jak to nazwać, z okolic tylnego zawieszenia w czasie jazdy... szczególnie przy niewielkiej prędkości. wydaje się, że dźwięk dochodzi bardziej od strony prawego koła... nie mam pojęcia co to. da się z tym jeździć ale trochę mnie to denerwuje. jakieś wskazówki co to i jak się tego pozbyć?
pozdrawiam

PS. model xr3i '92

[ wiadomość edytowana przez: zooq dnia 2005-08-30 00:20:20 ]

no pierwszy problem to prawie na 100% zespolony...

no a drugi to trzeba by to rozebrać posłuchać , obejrzeć...powodów może być bardzo wiele...

Cytat:
2005-08-30 00:28:21, VinCe pisze:
no pierwszy problem to prawie na 100% zespolony...

czyli rozglądam się...
dzięki za pomoc

mam ten sam problem jak włączam światła drogowe to gasną mijania , jak chce nimi mrugnąć to nic się nie dzieje ( co umarło w zespolonym ?? , ---- da sie to zeranimować ???)
PROSZE O PODPOWIEDZI !!!

W każdym samochodzie jak się włącza drogowe, to mijania gasną. Nie wiem jak to jest w Essim, ale w Golfie I robił to przekaźnik, który był za zespolonym. Swoją drogą to może tylko jakiś kabelek od drogowych nie łączy. A mijania gasną bo tak jest zawsze.

CIEKAWE jak namierzyć usterkę ?!

Dowiedz się od znawców elektryki essowej co jest odpowiedzialne za przełączanie między drogowymi a mijania: zespolony czy przekaźnik i zacznij od tego.

kurcze jak wchodze w porady to nie wyświetlają mi sie zdjęcia --> mam tytlko opisy !!! CIEKAWE CZEMU ?

A może ktoś wie które to przewody pzry zespolonym są odpowiedzialne za zasilanie świateł drogowych ?
( chce sprawdzic czy prąd dochodzi i czy wychodzi po włączeniu włącznika ) ?

Mam fotę przekaźników. Od świateł drogowych jest brązowy R 9. Szukam jeszcze schematu zespolonego.
A w instrukcji obsługi jest R6 żółty.

[ wiadomość edytowana przez: zlapmnie dnia 2005-10-26 17:30:05 ]

No nie mogę znaleźć na Chiny Ludowe. Pozostaje Ci przeszukać archiwum. Chyba nie bardzo pomogłem.

A tak poza tym, to co tam w Kołobrzegu słychac?

nowy zespolony to jedyne 530 zł ( odpada całkowicie) !!
te ceny w ASO ---> są naprawde ,, przystępne dla klijęta,, !!

Pocieszający link, ale tylko trochę pocieszający.

na schemacie ( Przekaznik J, światła drogowe F4 C1165)
---------> czy ktoś może mi pomuc go umiejscowic ?? !!!
prosze o podpowiedzi!