| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
domin__g Omega B caravan Leszno | 2005-10-26 23:06:59 Ma ktos jakis sposób na cieknący EGR. Leci mi z niego (jaki i pewnie w wiekszosci TD) na przewód wodny. Nie jest tego duzo ale mnie drazni . Kombinuje załozyc węzyk na otworek odpowietrzajacy przepone i cały syf skierowac pod auto. Problem w tym ze jest tam niewielki otworek. Rozwiercac i rurka...? Ma ktos ciekawy pomysł? |
domin__g Omega B caravan Leszno | 2005-10-27 21:20:10 No i zrobione Cały dzien łaziłem w robocie i kombinowałem co i z czego... Zrobiłem to z smarowniczki (tzw. kalamitki) kalamitka musi byc pod katem 90 lub 45 stopni. rozkrecamy ją wyciagamy sprezynke i kulke. Zostawiamy mniejszy elemnt - z gwintem 6mm.
Potrzebny tez jest wężyk - ja znalazłem od kroplówki
Demontujemy EGR rozwiercamy otworek odpowietrajacy przepone EGR na ok 5mm , gwintujemy, wkrecamy koncówke "smarowniczki" naciagmy wezyk i składamy, wezyk kierujemy na dół silinka... Wezyk mam przezroczysty i narazienic w nim nie ma. Podejzewam ze po jakis 200km cos sie pojawi Nareszcie koniec z brudasem.
Szdkoda ze nie miałem ze sobą aparatu - wszytko by było jasne bez słów. Jednyie moge zrobic fotki jak to juz wyglada lub ewentualnie narobic fotki jakby brachol zdecydował sie na taki sam zabieg |
SABLE without Łódź. | 2005-10-27 22:43:06 Co to jest ten EGR ? |
![]() Tom_J LOB NET MEMBER Tczew | 2005-10-27 23:09:41 |
domin__g Omega B caravan Leszno | 2005-10-31 17:59:10 Fotki zaworu EGR zamontowanego w aucie. EGR jest sprawny wiec usuwac go nie będe i nawet nie jest to zalecne. W moim aucie jest zamontowany przepływomierz i demontarz albo zaślepienie EGR powodowałoby błąd komputera. W autach bez przepływomierza mozna go smiało zaślepic lub usunąć.
Na ostatniej fotce widać końcówke smarowniczki i węzyk - fabrycznie jest tam otworek (ok 2mm) odpowietrzajacy przeponę zaworu. undefined undefined undefined |
![]() HaKa Omega B Carawan sosnowiec | 2005-11-01 00:15:09 muszę przyznać DOBRY!!! chetnie zastosuje... dzieki za fotki pozdro |