Modyfikacja wydechu 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Czy ktoś z Was testował modyfikację:

http://www.fiat-furious.pl/html/tuning_a/mod_wyd_126/mod_wyd_126.htm

Szukam czegoś fajnego, ale nie tak głośnego jak breda.

o wydechach mnóstwo tematów jest na forum więc można skorzystać z wyszukiwarki

Jasne, aż za dużo szczególnie o tym czy końcówka rdzewieje czy nie,

Liczę na info, bo może ktoś zna ten patent,

hej

Ja troche jeździłem na tym wydechu Na mój gust poprawił sie dół, ale bez hamowni to nic pewnego. Wydech jest cichy (dla mnie za cichy ) Samochód lepej sie zbiera niż na seryjnym wydeszku. Z racji tego że za cichy jak już wcześniej napisałem teraz śmigam na pustej małej puszce i końcówką wydechu o średnicy 55mm. Teraz jest troszke zrywniejszy, ponieważ tak gdzie kiedyś nie mielił kołami teraz mieli (to tylko moje obserwacje) no i ładnie buczy

ja mam taki wydech. do bredy mu daleko ale na codzien na nim jezdze, szału ni ma ale od tekli czy innych wupexow duzo lepszy.

Witam! Ja swój wydech zrobilem sam wyprówając z niego co się da i wspawalem końcówke z rury nierdzewnej. Breda to nie jest ale zajefajnie buczy zwlaszcza na 2000 obrotów. Tylko że obecnie jestem na etapie montażu silnika 1100 i wydech jest do sprzedania. Jakby ktoś potrzebowal to proszę pytać. Pozdrawiam

Witam! Ja swój wydech zrobilem sam wyprówając z niego co się da i wspawalem końcówke z rury nierdzewnej. Breda to nie jest ale zajefajnie buczy zwlaszcza na 2000 obrotów. Tylko że obecnie jestem na etapie montażu silnika 1100 i wydech jest do sprzedania. Jakby ktoś potrzebowal to proszę pytać. Pozdrawiam

Cytat:
2005-10-25 14:59:13, lucardo pisze:
Witam Czy ktoś z Was testował modyfikację: http://www.fiat-furious.pl/html/tuning_a/mod_wyd_126/mod_wyd_126.htm Szukam czegoś fajnego, ale nie tak głośnego jak breda.

Czesc.
Czy ma ktos moze jakies lepsze (wieksze) schematy wykonania tego wydechu? Jezeli tak to bylbym wdzieczny za wrzucenie je gdzies.
Pozdrawiam

Najwazniejsze jest to zeby on pomagał a nie szkodził w pracy silnika i żeby na BK przechodził

(dlaczego w wawie na kjs nie mozna jezdzić na bredzie??)

Czemu??Bo sa ograniczenia głośności. Jeśli się nie mylę 89 lub 90z małym grosikiem;] W 3mieście jeszcze nie ma problemów a 125dB to nie mało;]