Przegub - PONY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
MAM pytanko - Ja rozpoznac lub po czym poznać że przegub zaczyna się sypać!??! Chodzi mi o przegub zewnętrzny przy przednim kole!! POZDRAWIAM

U mnie terkotał jak się skręciło kołami i samochód ryszał. Miałem uszkodzony prawy przegób więc jak skręcałem w prawo i ruszałem to się odzywał w czasie jazdy już nie dawał znać o sobie.

U mnie problem jest innego typu - Bardziej złożony - ale po kolei - na poczatku podczas jazdy na dołkach coś pukało - kupiłem swożnie wahaczy i wymieniłem - acha podczas wymiany urwałem śruby łacznika stabilizatora i załozyłem swoje problem zniknął do czasu kiedy stwierdziłem brak jednej nakrętki na łączniku kupiłem i założyłem takie z gwintem samohamownym i dokręciłem wg instrukcji (śruba M10x120) na 22 mm. I ........ powrócił problem pukania, stukania i wk...... mnie. Już sam nie wiem dlatego pytam o przeguby????

a powiedz po jaka cholere ruszales laczniki stabilizatora wymieniajac sworzen wachacza tez to wymienialem w moim pony i nie trzeba lacznikow ruszac? co do przegubu to u mnie na oczatku stukal przy skrecaniu teraz juz nawet na niskich biegach jak gwaltowniej przyspieszam to slychac stuki nosze sie z checia wymiany ale zastanawiam sie jaki przegob kupic bo orginalow chyba nie dostane a zamienniki typu JC ponoc szybko padaja.
I mam troche inny obiaw niz kolega YAROROT bo tez mam prawy przegob do wymiany i u mnie napier...la strasznei jak skrecam w lewo a jak skrecam w prawo to musze bardziej wcisnac gaz zeby sie odezwal, czy to moze nie jest tak wina przegobu wewnetrznego??

Pozdro CzEkCzEk

[ wiadomość edytowana przez: CzEkCzEk dnia 2005-11-16 20:01:02 ]

Wlasnie ja rowniez mam prawy przegub do wymiany i rowniez jak u kolegi CzEkCzEk strzela tylko gdy skrecam w lewo. Czas juz go wymienic bo jak zblizam sie do 100km/h to juz odczuwam drgania na kierownicy.

Widze ze nie tylko ja mam problem z przegobem ;P wiec zapodam pytanie do wszystkich obeznanych w temacie jaki przegob polecacie kwota w tym momecie nie gra szczegolnie roli bo osobiscie wole raz zaplacic drozej niz kupic jeden tani ktory pochodzi z miesiac lub dwa a potem kui i tak ten drozszy, jesli ktos jest w stanie pomoc bede wdzieczy