MotoNews.pl

Szarpanie w nowym Acc 1,5 l ... Pomocy...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !!!
Proszę Was o pomoc.Chodzi o szarpanie przy przyspieszaniu w zakresie 2000-3800 obr./min.Mimo ,to że nie jestem totalnym laikiem nie mam pojęcia co to może być.Przebieg usterki :
1.15000-23000 km lekkie szarpanie na zimnym silniku
2.24 000 km nasilenie objawów.
3.ASO szuka - przewody WN ok , cewki ok ,świece ok, paliwo ok
po dwóch dniach roboczych znowu podmiana świec i inny komplet o dziwo dobrze płacę za świece bo gwarancja ich nie obejmuje
4.26 000 km objawy znowu narastają ...
... jadę w środę 2.11.2005 do serwisu będą szukać dalej
....zlitujcie się nad biednymi serwisantami i nademną ( ciężko bez auta) podsuńcie jakiś pomysł .P R O S Z Ę ! ! !

A może filtr paliwa hę?

Grzesiek

Czasami, ale bardzo sporadycznie zdarza sie ze za takie fikołajki odpowiadac moze czujnik połozenia przepustnicy tzw tps!

Dzięki za pomysły,podsunę je ASO -jak zrobią to napisze co było...
Dziś jeszcze przyuważyłem jak jadę ze stałą prędkością to też przydławia się ...
Pozatym nie napisałem jak mocne są te szarpnięcia a są na tyle delikatne,żę mogę z tym jeździć a głowy pasażerów zostaja na miejscu.
Auto 1,5 roku musi przecież iść jak przecinak.

[ wiadomość edytowana przez: Qriss dnia 2005-10-29 21:03:44 ]

widzę, że sz.kolega ma "mojego" ACC - mam nadzieje, że mnie takie przeboje ominą
A jaki kolega ma kolor? Bo na zdjęciu nie widać?

JerzyR

zapomnieałem dodać, że życzę powodzenia w usunięciu usterki i gumowych drzew

JerzyR

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2005-10-29 22:02:18 ]
[ powód edycji: Zespolenie postów :) ]

ASO wymieniło ponownie świece ,tym razem za darmo ,szarpanie ustało -ciekawe na jak długo... twierdzą że trafili na wadliwa partię świec (oryginalne hyundai parts).Mam nadzieje, że ten post uspokoi wielu posiadaczy nowych ACC .Pozdrawiam ...

Cytat:
2005-10-31 23:11:19, Qriss pisze:
ASO wymieniło ponownie świece ,tym razem za darmo ,szarpanie ustało -ciekawe na jak długo... twierdzą że trafili na wadliwa partię świec (oryginalne hyundai parts).Mam nadzieje, że ten post uspokoi wielu posiadaczy nowych ACC .Pozdrawiam ...

Ciekawe jakie Ci świece zamontowali bo u mnie w instruckji obsługi napisano, że zalecają NGK i Championy (nie pamietam symboli) i chce im sie montować koreańskie? Ja na przegląd w takim układzie zabiorę NGK wskazane w instrukcji obsługi.

JerzyR

Za każdym razem ASO wymieniało mi świece na oryginalne z logo Hyundai -a kto je robi tego nie wiem może nawet NGK.Fabrycznie montowane (choć nie dam głowy ) chyba były Champion. Jak się te zajeżdzą to chyba kupię jakieś wypasione.np trój elektrodowe oczywiście dobrej marki .Co o tym sądzicie ...