UrzSkar - kupno samochodu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ktos wie jaki formularz mi bedzie potrzebny w US do zgloszenia nowo zakupionego samochodu??

Szukam po necie i dupa... formularze znalazlem ale nie wiem ktory sciagnac i wypelnic a nie chce mi sie stac w US i gadac z tymi urzedasami

Cytat:
2005-10-31 09:02:04, KeyJey pisze:
Ktos wie jaki formularz mi bedzie potrzebny w US do zgloszenia nowo zakupionego samochodu?? Szukam po necie i dupa... formularze znalazlem ale nie wiem ktory sciagnac i wypelnic a nie chce mi sie stac w US i gadac z tymi urzedasami

poszukaj formularz na podatek od czynności cywilno-prawnych

PCC1

Nie musisz dziękować

A dziekuje

Teraz jeszcze tylko OC AC NW i koniec kosztow zwiazanych z samochodem

Cytat:
2005-10-31 11:14:05, KeyJey pisze:
... i koniec kosztow zwiazanych z samochodem

Zgrywusek

KeyJey .Teraz jest trochę lepiej niż w innym ustroju.Nie musisz jechać do US,tylko formularz z potwierdzeniem zapłaty haraczu (ups podatku) wysyłasz poleconym do Urzędu.I dzionek do przodu

Cytat:
2005-11-03 07:56:10, zalmed pisze:
I dzionek do przodu

W jakim wy ustroju żyjecie, że aby złożyć świstek w US trzeba dzień stracić?

W takim ustroju,że Bardzo Ważny Urzędnik z biurka nr 1,odsyła cię do domu po kopie dokumentów,mimo,że drugi Bardzo Ważny Urzędnik z biurka nr 2 już je ma.
Piotrek skoro dla ciebie wszystko takie łatwe i proste może otworzysz działalnośc gospodarczą z usługami pt.bezkolejkowe załatwianie spraw przez debeściaka.Regin-cała Polska,nie tylko Pierdułkowo,Smrodowo i Zadupie,ale przede wszystkim duże miasta

Cytat:
2005-11-04 09:12:08, zalmed pisze:
Piotrek skoro dla ciebie wszystko takie łatwe i proste może otworzysz działalnośc gospodarczą z usługami pt.bezkolejkowe załatwianie spraw przez debeściaka

Wciąż nie widzę problemu. Miałem działalność, akurat z innej branży, ze urzędasami spotykałem się co kilkanaście dni i co najwyżej zjebkę mogli ode mnie dostać jak miałem rację i nawet ze 2 razy dostali.
No ale skoro ktoś woli czapkować to jego problem... tylko czemu potem narzeka?

ile kary zapłaciłes ??? bo z tego co wiem do na złozenie deklaracji jest 16 dni od kupna auta

Cytat:
2005-11-04 15:48:26, KUKI pisze:
ile kary zapłaciłes ??? bo z tego co wiem do na złozenie deklaracji jest 16 dni od kupna auta

Nic bo przepisalem umowe na 14
Takiego mam dobrego sprzedajacego co sie zgodzil bez wahania