Wymiana kierownicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Czy ktoś może mi udzielić kilku rad odnośnie wymiany kiery. Ogólnie czy jest to trudne Można sobie samemu z tym poradzić czy lepiej się tego samemu nie tykać?

PS. MK6 bez jaśka

nic trudnego. trzyma ja plaska nakretka o ile dobrze pamietam. pamietam pozniej,zeby ja dobrze ustawic do jazdy na wprost.

Czy można zamontować do MK V kierownicę od MK VII?

Najpierw podważasz śróbowkrętem dekielek od klaksonu.Uważaj później bo do niego jest przymocowany styk elektryczny i jest to bardzo delikatny drobiazg,potem wyciągasz plastikowy środek który tkwi sobie w kole kierownicy-najłatwiej małym śróbowktętem '' obrysuj go '' do okoła bo jest on troszke opięty tworzywem kierownicy.Na końcu odkręcasz jedną nakretnę do tego celu używasz klucza nasadowego bo innym nie dasz rady.To wszytko.Miłej pracy

Witam
interesuje mnie wymiana kierownicy w MK7 z poduchą - jakie czynnosci i na co trza uwazac przy wymianie - jak sie wyciaga poduche itp itd.

POzdrawiam

bzikol...to jest łatwiutkie....przywal w słup i sama ci poducha wyjdzie... heh

Cytat:
2005-10-31 20:25:39, pucek2509 pisze:
bzikol...to jest łatwiutkie....przywal w słup i sama ci poducha wyjdzie... heh

Dobre ale to chyba nienajlepszy sposób

dzieki za takie rady - ale powaznie ktos kiedys wymieniał ??

nie no żarty żartami...ale ja ci moge powiedzieć tylko że lajkonik jestem wiec na mnie nielicz...pewnie znajdzie sie ktoś kto wie i ci napisze...

tez jestem lajkonik, ale poszedłbym chętnie dalej w tym pytaniu....
Co powiecie na kierownice z Focusa C-Max?:>

ma fajne wstawki alu... nie myślę o podłączaniu poduszki (bo nie mam poduchy u siebie) ale samo kółko przełożyć.... ciekawe czy dużo rzeźby... wie ktoś coś więcej na ten temat ?:>