[ACMR] Polski Fiat 125p - komunizm is back!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Oto nowe "stylistyczne dziecko" ze stajni ACM-racing.
czy sie podoba ocencie sami. Styl wczesny PRL, łączący dusze komunizmu i corocznych zjadów KCPZPR. Cel: stowrzyc stylistycznie limuzyne z poczciwego 125p.
Efekt: zdaniem subiektywnym wiecej niz oczekiwano. Samochod robi wrazenie wieksze niz jakikolwiek wczesniej z naszego garazu.

Dane:
- Polski Fiat 125p 1300 wersja na export brytyjski, po zmianie kierownicy w Polmozbycie w '74
- rocznik A.D 1974 - "wczesna przejsciowka"
- przebieg 73kkm
- pierwszy wlasciciel od 74 roku
- stan idealny zarowno mechaniczny jak i blacharski
- silnik 1300 - wloski
- nowe elementy ozdobno-uzytkowe - zdezraki, kapsle, atrapa
- na zdjeciach brak listew progowych...byly w czasie polerowania
- opony Stomil Rekord d-84 ( rocznik 74 !!)
- aktualnie na sprzedaz ( cena na prv )

Galleria by ACM-Racing slabe oswietlenie zawdzieczamy jesiennemu wieczorowi.

[ wiadomość edytowana przez: Qba dnia 2005-10-20 19:09:57 ]

[ wiadomość edytowana przez: Qba dnia 2005-10-20 19:10:58 ]

a co w nim acmr wystylizowal bo nie widze zbytnio?? halogeny z twojego 128{?} plus nakladki na opony plus wlepex na tylnej szybie a'la numer startowyi felgi z dwoch roznych kompletow..?? moim zdaniem to auto nie robi zadnego wrazenia, znacznie ladniejsze auta mieliscie i macie oraz robiliscie i robic bedziecie mam nadzieje

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2005-10-20 19:19:27 ]

dla mnie bomba fajnie się widzi mi w tych barwach made in Poland
skąd takie opony super!!!

Qbuś... a dlaczego on ma inny odcien drzwi a inny reszty karoserii? czy moze mi sie tylko wydaje? Nevermind w kazdym razie jest śliczniutki Baaaardzo mi sie podoba tylko trzeba dopracowac przy nim dosłownie kilka małych detali

Cytat:
2005-10-20 19:18:28, Bart128 pisze:
a co w nim acmr wystylizowal bo nie widze zbytnio?? halogeny z twojego 128{?} plus nakladki na opony plus wlepex na tylnej szybie a'la numer startowyi felgi z dwoch roznych kompletow..?? moim zdaniem to auto nie robi zadnego wrazenia, znacznie ladniejsze auta mieliscie i macie oraz robiliscie i robic bedziecie mam nadzieje [ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2005-10-20 19:19:27 ]

ales mu pojechal
a czy 74 nie powinien miec czarnej atrapy
no i te odcienie sie rzucaja w oczy bardziej niz moj wytarty jeans
a tak to zwykla cegla

Cytat:
ales mu pojechal

nic mu nie pojechalem poprostu po cichu wylewam z patetycznej zasmazki ktora Qba okrasil tego ladnego aczkolwiek zwyklego , z kilkoma niedociagnieciami fiata 125p

Cytat:
Styl wczesny PRL, łączący dusze komunizmu i corocznych zjadów KCPZPR.

Zakładając ten temat parów musiałeś liczyć się z tym, że coś ci wyszukam. No i dobrze, że sie z tym liczyłeś, zaczynam:

1. O ile dobrze mi widomo wczesny PRL to lata 50te. Lata 70te, a zwłaszcza ich druga połowa to juz "głęboki" i mocno zakorzeniony w pokoleniu naszych rodziców PRL..
2. Białe dacyi i brzegi opon to lata 50te. Także niezły bajzel macie siostry w tym swoim arheo.
3. Te czarne wycieraczki są kurewsko daleko od ok.

Dzisejszy odcinek sponsorowała cyferka 7 i literka z. Pozdrawaim, Cisateczkowy Potffur

E! chłopaki on jest na sprzedaz... wiec o wszystkich niedociagnieciach narazie ciiiiiii...
Swoja droga Qbuś postaraj sie o fotki w GT Classic, a jak tylko sie ukaza to sru go na allegro za 45000 i bajka

eeee.... z przodu inne felgi, z tylu inne co to za składak?

no jesli o mnie chodzi to fiacina jest w miare oki...zastrzezenia to rozne kolory karoserii, czarne wycieraczki no i moim zdaniem kiepsko dobrane pokrowce na halopgeny, ktore jak na moj gust troszke nadaja odpustowosci calemu samochodzikowi...ale pozatym calkiem calkiem.....powiedzmi tylko jesli mozesz w jakim stanie byl jak za niego sie zabierales....i jesli mozna t jakie koszty byly calej inwestycji....glownie chodzi mi tu o czesc mechaniczna

Cytat:
2005-10-20 20:00:31, Krzyh00 pisze:
eeee.... z przodu inne felgi, z tylu inne co to za składak?

zgadnij czemu na fotach widac tylko jedna strone auta

patrząc po zdjęciach to mi sie bardzo podoba ale felgi rzucaja sie w oczy (na giełdzie kupowales rozne gadzety-domniemam że wlasnie do tego fiata i pisales ze cena nie ma znaczenia wiec mogles postarac sie z kolami) a pokrowce na halogeny moim zdaniem jakie by nie były klasyczne to są poprostu szpetne-dużo ładniej wyglądały by chromowane z żółtym szkłem.Acha i ten stikers z numerem 128 to widać że nie jest na tym samochodzie na ktorym powinien być.Tyle ode mnie.
pzdr.

[ wiadomość edytowana przez: kabul dnia 2005-10-20 21:33:50 ]

no coz mimo tylu krytyk i wymienionych niedociagniec mnie osobiscie pomysl i robota sie podoba
ale ja sie nie znam
gratki za odpicowanie sto dwudziestki piatki

Fiacik może i nie jest ideałem, ale na pewno ma swój styli to mi się bardzo podoba, a te wszystkie niedoróbki to w większości można łatwo i szybko naprawić

dzis widzialem tego fiacika na zywo jak wracalem ze szkoly i omalo w latarnie niewlazlem ,jest po prostu piekny

Witam

Troche do pupy z tymi kolorami dzwi, i z tymi felami, bo to jednak sie rzuca, ale poza tym wielkie uznanie za wykonanie i za zapał. Bo jak by moj wygladał tak jak ten gdy go kupywalem to bym nawet przy nim nic nie robił

pozdro i ogolnie oki poki sie nie powiekszy obrazków

[quote]
2005-10-20 19:09:00, Qba pisze:
Oto Efekt:

Dla mnie efekt to kopia staskowego kanta, nic poza tym.
Kundel, 74 z chromowaną atrapą, te białe opony ni w pipe ni w oko, niczym mnie to auto nie ujeło... sądze ze cały biały wyglądałby lepiej, bez tych "udziwnień.
Ale pozostanmy w duchu PLU gdzie nawet jak sie nie podobało to musiało, także: Gratulujemy MCMWRace za stworzenie wspaniałego egzemplarza

Fiacik sredni porównując do klimatu jaki panował przy 128 to 125 wyszedł poniżej średniej..... heh załóz na przód takie fele jak masz z tyłu zaraz nabierze lepszego wyglądu

Cytat:
2005-10-20 22:41:11, zmp3 pisze:
Witam Troche do pupy z tymi kolorami dzwi, i z tymi felami, bo to jednak sie rzuca, ale poza tym wielkie uznanie za wykonanie i za zapał. Bo jak by moj wygladał tak jak ten gdy go kupywalem to bym nawet przy nim nic nie robił pozdro i ogolnie oki poki sie nie powiekszy obrazków

to fajnie miałeś jak mogłeś "kupywać: fiata

Dziekuje wszystkim za konstruktywna krytyke oraz podpowiedzi " co i jak".

Fakt rozny zestaw felg razi...mnie tez, ale z braku czasu nie zdazylem jeszcze wypiskowac dwoch pozostalych....wkrotce sie to zmieni. Razi to okropnie...

Kolor drzwi zawdzieczam "swierzemu" lakierowi jakim poprzedni wlasciciel raczyl obdarzyc tego fiata. Niestety malowanie od nowa nadwozia w calosci nie wchodzilo w gre...brak czasu i finansow na ten cel..zwlaszcza ze lakier orginalny nie jest w zlym stanie... no ale zobaczymy, moze na wiosne...zobaczymy.....

Pokrowce halogenow sa rzeczywiscie "dyskusyjne" i sam nie jestem do nich przekonany, zwlaszcza ze skrywaja komplecik NOWYCH zoltych-chrom Zelmotow...narazie sie przyzwyczajam. Ale tez sa w klimacie epoki i moze dla tego pozostaną...

Czarne piora wycieraczek....blehhh....jak tylko "dotra" do mnie niklowane..oczywiscie zamienia sie miejscami...

Biale nakladki na opony....moj wybor, i uwazam ze trafny. Samochod stal sie nie tuzinkowy a przede wsyztskim "zauwazalny" na tle innych "kanciakow" a taki cel chcialem osiagnąc. Tak moze nie sa one utozsamiane z tym okresem i akurat samochodami koncernu Fiat, ale dodaja akurat temu egzemplarzowi "tego czegoś"...

MQ ocena ze jest to kopia samochodu Stasia, jest moze nadwyraz przesadzona...bialy ( kremowy ) dach zauroczyl mnie jeszcze w czasach gdy Kajetan z FSOAK zrobil swojego klasyka w takim zestawieniu. Pozatym tylko "z zestawieniem dach w innym kolorze " mozna widziec podobienstwo...reszta to dodatki czysto standardowe jesli chodzi o klasyczne 125p.

Co do czarnej atrapy - roczniki 74 z poczatku roku jeszcze mogły posiadac atrapy niklowane.

IMHO, Florek porownywanie tego 125 do poprzedniej 128 tez nie jest trafne, bo samochody inne i styl inny i klimat takze inny.....ciezko bylo by otrzymac podobne samochody stylowo bazujac na tych dwoch modelach, a potem je konfrontujac...

Cytat:
2005-10-20 23:40:05, Qba pisze:
Co do czarnej atrapy - roczniki 74 z poczatku roku jeszcze mogły posiadac atrapy niklowane.

nijak zgodzic sie nie moge.
MR 73 mial czarna plastikowa atrape, wiec MR74 jakim jest to auto nie mogl miec chromu seryjnie gdyz nikiel wystepowal na specjalne zyczenie lub z braku czarnych.