MotoNews.pl

Układ chlodzenia w BMW 3 combi 2,5l TDS

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc mam problem z Wytwarzajcym mi sie cisnieniem w ukł.chlodzenia .Niedawno miałem Planowana glowice mechanik to poskładał ale nie wie co jest z tym chlodzeniem uszczelka moim zdaniem odpada głowica była naprawiana w najlepszym zakładzie na slsku jak ktos wie jak dokładnie odpowietrzyc ten układ dajcie mi cynk prosze pozdrawiam i dziekuje z góry za odpowiedzi

układ odpowietrza sie sam. a jakie skutki uboczne powoduje ten wzrost ciśnienia ?

W układzie chłodzenia wystepuje zawsze ciśnienie a nad całością czuwa korek na zbiorniczku wyrównawczym który to je reguluje.

chodzi głownie oto ze cisnienie wyciska mi płyn przez przewody ... gróbe przewody po pewnym czasie bardzo twardznieja -chodzi chyba oto ze jest tam wysokie cisnienie. Temperatura cieczy jest własciwa tak mi wskazuje na kontrolce ... byłem sie pytac w salonie to powiedzieli ze to uszczelka i ze moga to naprawic tylko ze cena takiej naprawy jest bardzo duza... a wydaje mi sie ze to nie winna uszczelki pomórzcie bo juz nie wiem co mam robic pozdrawiam

dlaczego planowałeś glowicę ?
bo to wyglada na uszczelkę , lub głowicę odkręć korek na zimnym silniku i zatkaj ręka wlew zbiorniczka płynu niech ktoś odpali auto , jeśli ci jeśli wylewa ci wodę lub idą bańki powietrza albo czujesz jak ci rekę wyciska lekko , to na 99 % jest to uszczelka lub pęknięta głowica . poprostu reklamuj usługę

Cytat:
2005-11-02 14:38:04, ANIIN pisze:
dlaczego planowałeś glowicę ? bo to wyglada na uszczelkę , lub głowicę odkręć korek na zimnym silniku i zatkaj ręka wlew zbiorniczka płynu niech ktoś odpali auto , jeśli ci jeśli wylewa ci wodę lub idą bańki powietrza albo czujesz jak ci rekę wyciska lekko , to na 99 % jest to uszczelka lub pęknięta głowica . poprostu reklamuj usługę

Chłopie z choinki się urwałeś?Odgrzebujesz stare posty z przed pół roku,to już drugi zobaczyłem.Myślę że powinieneś poczytac te świeże i wtedy twoja wiedza przyda się zainteresowanym.To taka delikatna sugestia!