Rzetelny komis

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukając nowego autka i sprzedając poprzednie (tudzież przeglądając wątek "cuda z allegro") spotkałem się ogromną ilością nierzetelnych ogłoszeń.
Naszła mnie taka refleksja - jak myślicie, czy na polskim rynku jest miejsce dla komisu (-ów), które rzetelnie sprawdzają stan techniczny pojazdów przed sprzedażą (nie mylić z Gepardem )...?
Czy taki komis miałby rację bytu w dobie setek tysięcy sprowadzanych z zachodu aut, najczęsciej w złym stanie technicznym?
Ceny byłyby oczywiście wyższe, ale komis mógłby w zamian dawać np. kilkutygodniową rękojmię.
Przy takiej liczbie ogłoszeń trudno znaleźć dobre auto, a z drugiej strony właściciele naprawdę zadbanych samochodów traktowani sa jako potencjalni oszuści, co nie ukrywam, strasznie mnie denerwuje, jako sprzedającego.
Co o tym myślicie?
Pozdr. P.

Cytat:
2005-11-17 12:38:05, pyrekcb pisze:
...
Co o tym myślicie? Pozdr. P.

Jestem absolutnie ZA

i na dziendobry mamy juz 2 (nasze ) fury do opchniecia

to kiedy otwieramy biznes ?

Warszawa, komis na terenie salonu BMW AUTOFUS na ulicy Ostrobramskiej.

Prowadzi go dwóch gości, nie ściemniają co do stanu samochodów, na życzenie wykonują na miejscu badanie grubości lakieru, bez problemów zgłaszaja się z samochodem w umówionym miejscu na kontrole techniczna autka.

Jednym słowem POLECAM.

jest jeszcze cos takiego co ma peugeot..okazje lwa czy cos podobnego..i tam potrafia dac nawet polroczna gwarancje..zreszta sam zerknij pyrek..bo mi sie ogladac nei chce

okazje lwa

Cytat:
2005-11-17 12:38:05, pyrekcb pisze:
Szukając nowego autka i sprzedając poprzednie (tudzież przeglądając wątek "cuda z allegro") spotkałem się ogromną ilością nierzetelnych ogłoszeń. Naszła mnie taka refleksja - jak myślicie, czy na polskim rynku jest miejsce dla komisu (-ów), które rzetelnie sprawdzają stan techniczny pojazdów przed sprzedażą

Niestety, myślę że nie. Polak chce tanio kupić - drogo sprzedać. Jakbyś prowadził taki komis, to nie mógłbyś dawać najniższych cen na rynku, bo musiałbyś kupować auta w dobrym lub bardzo dobrym stanie technicznym, wydać trochę $$ na ich sprawdzenie ew. doprowadzenie do odpowiedniego stanu.
A i tak większość klientów by Ci wyjechała z tekstem "panie ten rocznik na giełdzie to stoi .... (i tu cena niższa od twojej o kilka tys. zł)" Na niewiele by się zdało tłumaczenie, że tym z giełdy to można jechać, ale do najbliższego serwisu.
Mamy wolny rynek i on zweryfikował oczekiwania - komisy są takie jakich oczekują klienci - z picowanymi autami, kręconymi licznikami itp....

kiedys bylo cos takiejo jak eurotax.fiat.pl niby sprzedawali auta z gwarancja po przegladach technicznych i wymianach wszystkieog co niezbedne....

to byl jednak taki adres:
http://www.fiatautoexpert.pl/
ktos slyszal cos o tej stronie?