Wentylator chłodnicy - przewód

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam taki problem, zauwazylem dzis ze niemam podłaczonego wentylatora z chłodnicy, kabel z koncówka wisi ale niewiem gdzie go mam podłaczyc, nigdzie niemoge znalesc wolnej wtyczki . Zima sie za niedlugo zacznie i chciałbym załozyc osłone na chłodnice by autko sie szybciej grzało ale jesli niebede miec wentylatora podłaczonego to mi sie moze przegrzac. dlatego prosze o podpowiedz gdzie sie go podłacza, gdzie ida do niego przewody. z gory dzieki

prawdopodobnie chodzi ci o wtyczkę do włącznika wentyla który jest wkręcony w blok silnika z prawej strony (tak jest u mnie w MKV)

@polityk dzieki za podpowiedz ale to nie to, mam diesla i troszeczeke inaczej moj silniczek wyglada. czy przewod od silnika wentylatora powinien byc podłaczony gdzies do bloku silnika?? czy do jakiegos czujnika temp wody ?? gdzie taki czujnik znajde ? tak to jest jak czegos usilnie szukasz to niewidzisz a tak naprawde to bardzo dobrze to widac i niesposób tego niezauwazyc

hmmm no to nie wiem.. ale generalnie to raczej powinien być czujnik wkręcany w blok silnika... spróbuj wyciągnąć kable max na długość i szukać tam gdzie max sięgnie na bloku jutro powinienm miec książke o essim to lookne czy coś jest an ten temat

W MKV 1.8d włącznik wentylatora masz pod termostatem na przewodzie do bloku silnika do chłodnicy. Nie mogę znaleźć zdjęcia żeby powiesić, ae jeśli tam jest to bez problemu znajdziesz.

Cytat:
2005-11-01 22:56:17, diesel_power pisze:
W MKV 1.8d włącznik wentylatora masz pod termostatem na przewodzie do bloku silnika do chłodnicy. Nie mogę znaleźć zdjęcia żeby powiesić, ae jeśli tam jest to bez problemu znajdziesz.

ja mam taką fotke dla 1.8d
Free Image Hosting at www.ImageShack.us