Filtr powietrza w 131

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam takie male pytanie.czy ktos wie jak zainstalowac puszke filtra w 131 2,0 dohc tylko ze na wtrysku.przerzucilem silnik z argenty i nie wiem jak to jest rozwiazane w serii

tak to wygladalo fabrycznie. Puszke filtra mozesz zastosowac z opli (np senator na LE jetronicu) lub z BMW, akumulator na lewa strone (jak w dieslu) lub do bagaznika

131 brava

[ wiadomość edytowana przez: kosa131 dnia 2005-11-21 08:10:03 ]

Czy kolega zechciałby coś opowiedzieć o swoim 131 ? ( o sobie też może
Prosimy ... )

niedlugo zrobie zdjecia mojej "jedynki" to zobaczycie jak wyglada

mam cos napisac o mojej jedynce a wiec tak jest to rocznik 77 kupilem ja rok temu od pierwszego wlasciciela byla w nienajlepszym stanie ale pomalu wraca do zycia na poczatku byl kalsyczny 1,6 ohv ale udalo mi sie kupic 2.0 dohc mpi silnik kupilem na szrocie ale w calkiem dobrym stanie niestety dlugo nie wytrzymal i zrobilem mu remont z malymi usprawnieniami zalorzylem skrzynie od 1,6 dohc.natomiast moja druga mirafiori to tez model z 77 tylko ze pomaranczowa z 1,6 ohv.
jak ktos ma jakies pytania to chetnie odpowiem

Czy kupiłeś taką srebrną 1.6 ? Powiedz, jak u ciebie w Krosnie z częściami do 131 ...

jesli chodzi o serbrna jedynke z koszalina to tak troche bylo daleko ale czego sie nie robi...

A no właśnie, tak myślałem. A czy ty ją później próbowałeś sprzedać? Bo trochę się dziwiłem, czemu najpierw była do sprzedania nad morzem, a później na południu W jakim była stanie ? I napisz, jak u ciebie z częściami

autko bylo calkiem spoko mechanika w stanie idealnym natomiast blacha nie do konca ta mirafiorke sprzedalem sasiadowi ktory zamierza naprawic blachy.
z czesciami nie mam wiekszych problemow tylko nie moge dostac nigdzie przedniego pasa i szyby do przodu no i zapomnialbym o zderzaku do przodu zeszlej zimy "klepnalem"astre no i sie pokrzywilo

witaj w naszym klubie

jak mozesz to wrzuc tu jakies fotki, lub wyslij na maila karbo@o2.pl

pozdrawiam

Co do pasa przedniego, to szukaj tu:
Hurtownia blach karoseryjnych
61-019 Poznań, ul. Główna 62
tel. (0-61) 878 00 71
Nie będę taki i się podzielę W tym roku pas przedni jeszcze tam był. A jak nie to szukaj na www.automotosklep.pl, ale oni biorą/brali blachy z w/w hurtowni. Szyba tylko używka. Zderzak również..

pas przedni czyli dolna czesc wsmocnieni aczolowego? Zadzwon tutaj: 0-91 433 57 33, jescze niedawno mieli ta czesc. Cale wzmocnienie (dol +okularki na lampy +belka mocowania maski) kosztowalo chyba 440zl. Moze wiec lepiej z wycinki?

podejrzewam ze pas trzeba bedzie "pozyczyc" od innej jedynki bo jesli cena jest kolo 400 to pasuje