Klocki hamulcowe GREENSTUFF (Seria 2000) ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

zamierzam kupic na wiosne 2 komplety klockow hamulcowych do swejgo Coupe I 1999r 2.0

poniewaz te ktore obecnie mam na przodzie to chyba ferodo (totalny syf - piszcza i straszliwie brudza alusy) na tyle mam chyba jeszcze oryginalne hyundaia (juz niewiele im zostało) chce kupic wreszcie cos dobrego !

i wybralem takie klocki (podobno lepsza skutecznosc hamowania i male pylenie !!!):

GREENSTUFF ( Seria 2000 )

a tu ich ceny:

Przód
HYUNDAI COUPE, ROK 96-2002 :: KLOCKI HAMULCOWE GREEN STUFF; PRZÓD, SILNIK 2.0 DP21358
POBRANIE 321.05 PLN
PRZEDPŁATA: 305.00 PLN

tył
HYUNDAI COUPE, ROK 2002- :: KLOCKI HAMULCOWE GREEN STUFF; TYŁ, SILNIK 2.0 DP2528 POBRANIE 190.01 PLN
PRZEDPŁATA: 180.51 PLN

cennik

Razem za 2 komplety klockoów (przod, tył) musialbym zaplacic okolo 500 zł

Moze ktos z forumowiczow zna te klocki i moze cos wiecej o nich powiedziec - szczegolnie o serii GREEN STUFF

i moze ktos ma jakies namiary gdzie mozna je kupic w rozsadnych cenach
O ferodo nawet nie chce slyszec

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: bombel dnia 2005-10-31 09:43:22 ]

bombel, mamy 20% zniżki u Oddiego na klocki EBC. Podobne pytanie pojawiło się zaledwie pare dni temu
-> KLIK <- Wątek o zniżkach na EBC -> KLIK <-

W Fabii mamy Greenstuffy i jest bardzo zadowolony, naprawde poprawiły sie hamulce, dużo lepiej sie spisują od seryjnych (choć w Fabii seria już była niezła). Przydało by się tylko tarcze zmienić na mocniejsze.
Ale klocki polecam, byłem naprawdę przyjemnie zaskoczony.

Ja w Lantrze jeżdze na Mintex Racing i też jest całkiem nieźle, tarcze tylko nie wytrzymały klocków bo przegrzewają się i gną.

Pozdro

Wiele dobrego słyszałem na temat greenstuff-ów i ogólnie na temat klocków EBC

Mam zamontowane klocki EBC greenstuff i rzeczywiscie sa niezle , ale nie jestem w stanie w pełni sprawdzic ich wydajnosci bo niestety silnik mam bardzo slaby i ponowne rozpedzenie pojazdu po hamowaniu trwa latami