Kolejny maluch maxi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
niedaleko mnie gdzie mieszkam chłopcy kończą potwora, kiedyś jeździł jako seria swap 900, teraz jest to już profi central równiez na silniku 900, mocno szeroki rozstaw, i nie wiem czy już siedzi w nim turbina czy jeszcze nie ale takie były założenia budującego.
sorki za fotke ale z daleka robiona i przez płot a bylo juz szarawo.
Jak sie uda podjade i porobie fotki z bliska

[ wiadomość edytowana przez: _Arti_ dnia 2005-10-17 08:41:51 ]

turbina w 900 i to jeszcze na wysilek.....cienko to widze. maxi niewyrabial....a 900 to pewnie tez kleknie raz dwa..

Fotka jest konkretna, jak pierwsze fotki szpiegowskie jakiegoś koncernu

ten oto bolid to woz mojego kumpla, jest w fazie wykończen,miałem juz okazje prowadzic to cos!!!!!jest to 900 ze 127,skrzynia 5 z seja.i dodam tylko ze to BEDZIE full A GR!!!!! MA GWINTOWANY ZAWIAS. RAMA POCHODZI Z ZASTAWY.
JAK BEDE MIEC CZAS TO SKOCZE DZIS DO DAWIDA I ZROBIE KILKA FOTEK, NIE JEST TO TURBO,(TAK JAK MOWI ARTI,KIEDYS BYŁ TAKI PLAN)

Cytat:
2005-10-17 09:39:46, moch pisze:
Fotka jest konkretna, jak pierwsze fotki szpiegowskie jakiegoś koncernu

no nie ma to jak sobie dorobić jakieś piękne historie.

Cytat:
2005-10-17 09:47:19, Mrally pisze:
ten oto bolid to woz mojego kumpla, jest w fazie wykończen,miałem juz okazje prowadzic to cos!!!!!jest to 900 ze 127,skrzynia 5 z seja.i dodam tylko ze to BEDZIE full A GR!!!!! MA GWINTOWANY ZAWIAS. RAMA POCHODZI Z ZASTAWY. JAK BEDE MIEC CZAS TO SKOCZE DZIS DO DAWIDA I ZROBIE KILKA FOTEK, NIE JEST TO TURBO,(TAK JAK MOWI ARTI,KIEDYS BYŁ TAKI PLAN)

a grupa

Cytat:
2005-10-17 09:47:19, Mrally pisze:
ten oto bolid to woz mojego kumpla, jest w fazie wykończen,miałem juz okazje prowadzic to cos!!!!!jest to 900 ze 127,skrzynia 5 z seja.i dodam tylko ze to BEDZIE full A GR!!!!! MA GWINTOWANY ZAWIAS. RAMA POCHODZI Z ZASTAWY. JAK BEDE MIEC CZAS TO SKOCZE DZIS DO DAWIDA I ZROBIE KILKA FOTEK, NIE JEST TO TURBO,(TAK JAK MOWI ARTI,KIEDYS BYŁ TAKI PLAN)

Kiedyś ROzmawiałem z Michalem Sorkiem i właśnie mówił że chcą z Dawidem to odprężyć i zapodać turbine, stąd moje informacje odnośnie turbiny.

Cytat:
i dodam tylko ze to BEDZIE full A GR!!!!! MA GWINTOWANY ZAWIAS. RAMA POCHODZI Z ZASTAWY.

Z całą pewnością. Może B-grupa, co??

Powiem tak: gdzies mam co tam bedziecie sobie dopisywac,ja tylko dałem obraz co w tym aucie jest,i jakie sa plany.auto jest robione na prace dyplomową.i mozecie wierzyc lub nie ale bedzie to A gr.przynajmniej silnik.a co do turbiny to bez sensu było by wkładac turbo do 900.

Czy nie szkoda troche dawac do centrala tak slaby silniczek? Majac do dyspozycji tyle miejsca, poprzeczne umieszczenie zespolu napedowego, duzo mocniejszy uklad przeniesienia napedu i duzo lepszy rozklad mas, rozsadnym rozwiazaniem byloby np. 1.4turbo z Fiata Uno (tak jak zrobil Kaza). Silnik 900 miesci sie w normalnej komorze silnika, belke mozna zostawic oryginalna, tylko mocowanie silnika na niej przerobic i cale przeniesienie napedu rowniez seryjne.

Wyciaganie duzo wiekszych mocy (nie mowie tu o przerobkach tzw. GT, poprawiajacych fabryke) z silnikow jest oplacalne tylko wtedy gdy ogranicza nas homologacja i/lub przepisy danej dziedziny sportu motorowego. Do KJSow i innych zastosowan amatorskich lepiej wstawic silnik seryjnie mocniejszy.

1.1 i 1.4 central już jest teraz kolej na 900, inne masy itd, zobaczymy jak się będzie prowadziło

Cytat:
2005-10-17 10:25:39, Mrally pisze:
Powiem tak: gdzies mam co tam bedziecie sobie dopisywac,..............

z tym sie zgodze na forum jest mnóstwo krytyków , panów mądrych i bajkopisarzy, którzy duużo piszą, dużo mówią, a w rzeczywistości 75% piszących nie wie jak ustawić luz na zaworach czy poziom pływaka w gaźniku

[ wiadomość edytowana przez: _Arti_ dnia 2005-10-17 10:36:18 ]

zgadzm sie z tym co napisał arti,po drugie auto bedzie konkurencyje w klasie 2,i nie trzeba sie martwic tym ze cos sie moze urwac,tak jak to jest w przypadku skrzyni z malucha.własciciel chciał własnie taki silnik i tyle.

dajta wiecej fotek. co do motoru 900 faktycznie troche za slaby

Cytat:
2005-10-17 10:50:37, ZoLt4R pisze:
dajta wiecej fotek. co do motoru 900 faktycznie troche za slaby

dawaj fotki..zoltar moze podpatrzy jakis patent i zacznie sprzedawac

dzis fotek nie bedzie i w najblizszym szasie chyba tez nie.jak bedzie skonczone to sie pokaze.

Cytat:
2005-10-17 10:37:22, Mrally pisze:
zgadzm sie z tym co napisał arti,po drugie auto bedzie konkurencyje w klasie 2,i nie trzeba sie martwic tym ze cos sie moze urwac,tak jak to jest w przypadku skrzyni z malucha.własciciel chciał własnie taki silnik i tyle.

to mozna tez powiedziec ze koles co jedzie zima na rowerze tez tak chcial i tyle...

Cytat:
2005-10-17 23:58:17, Pat_kdb pisze:
to mozna tez powiedziec ze koles co jedzie zima na rowerze tez tak chcial i tyle...

dobre

Na tym foto wyglada jakby było na nim nieco za dużo PCV

Widziałem również tego maluszka, jego kierowca i budowniczy to również mój znajomy. Auto jest jak najbardziej OK, nie ma w nim "patologii" i sam również czekam na zakończenia prac.

Cytat:
2005-10-18 01:25:11, Race_D pisze:
Na tym foto wyglada jakby było na nim nieco za dużo PCV

Poczekajmy na efekt końcowy...poki co niema co krytykowac tego projektu.