| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2005-04-14 20:56:27 Witamy poldolotowiczkę!
Jak to gaźnik z układem wtryskowym? W Plusach był tylko układ wtryskowy. Obawiam się, że części z Bosch-a i Abimex-a nie będą do siebie pasowały. To są dwa różne układy wtryskowe, chociaż sam nigdy nie próbowałem podmieniać np. silników krokowych (nie miałem takowej potrzeby). Do resetu wystarczy odpięcie klemy. Myślę, że max kilka minutek wystarczy. |
aria_2004 Miłośnik FSO Warszawa | 2005-04-14 20:59:18 Takie coś ktoś mi kupił na Allegro Facet opisywał jako "gaźnik 1.6 GLI Caro Plus",a w sumie jednopunktówka byłą wzorowana na gaźniku chyba? |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2005-04-14 21:04:55 Nie no, nie mylmy pojęć. Zasada działania wtrysku jednopunktowego i gaźnika to dwie różne historie.
A co do opisywanego problemu to czasem mam tak samo, tyle, że u mnie nie trzeba używać hamulca. Wystarczy pohamować silnikiem. Mam tak zarówno w Polonezie jak i w Nubirze. Tyle, że to występuje od czasu do czasu. Nie specjalnie mi się kwapi do dochodzenia co to może być, bo jak na razie nie mam pomysłu od czego zacząć. |
aria_2004 Miłośnik FSO Warszawa | 2005-04-14 21:08:53 U mnie coraz częściej, i tym bardziej wkurza, bo jak dotąd nie miał takich problemów, przetrwaliśmy razem prawie 6 lat i jedną stłuczkę ![]() |
Venus Miłośnik FSO Opel Astra kombi FSO KOT KLUB | 2005-04-15 17:23:29 Tak - ten klucz w oficjalnej noenklaturze nazywa sie torx 20 ![]() |
Admiral Miłośnik FSO Honda CB750, HONDA V ... wieczny malkontent | 2005-04-15 18:51:49
olek, nie wydurniaj się
|
profil-usunięty | 2005-04-15 21:25:19
głupota niektórych kolegów jest wielkością niemierzalną a dobrym przybliżeniem jej wartości jest granica ciągu rozbieżnego... |
PAGAN Wwa | 2005-04-15 21:30:49
sory, ze nie wypowiadam sie w temacie, ale lepszego porownania nie znalazlem, buehehehehe!!! hihihihi!!! uhahahahaha!!! hehehehehe!!! |
aria_2004 Miłośnik FSO Warszawa | 2005-04-19 18:23:32 Dzięki za rady koledzy, w torxa zaopatrzyłam się już dawno, bo jak inaczej bym to cholerstwo odkręciła do czyszczenia? Co prawda i tak wszelkie próby reanimacji się nie powiodły... z góry spisany był na straty, udało mi się dostać silniczek za połowę ceny sklepowej Teraz tylko muszę poczekać aż dotrze do mnie, zamontować i... odsunąć się na bezpieczną odległość Może przeżyję, zarówno ja jak i samochód...
Jeszcze jedno pytanie: jeśli okaże się że jeszcze coś jest nie tak po wymianie silniczka, to co jeszcze może oznaczać kod błędu 35??? Jakieś podpowiedzi, dobrzy ludzie? |
JerryP Miłośnik FSO Astra1,7CDTI, Fabia, ... Sulejówek | 2005-04-19 21:11:58
MALF CODE 35 - IACV/STAPPERMOTOR MALFUNKCTION. Pozdrowienia od wtórnego analfabety |
aria_2004 Miłośnik FSO Warszawa | 2005-04-20 18:18:19 Tyle to ja sobie przeczytałam w książce, dziś doszedł do mnie wreszcie upragniony silniczek krokowy, ale boję się, że jak go wymienię, to coś jeszcze będzie nie tak... tylko gdzie dalej szukać? |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2005-04-20 18:52:38 Najpierw zamontuj, a potem sie bedziesz martwic jak bedzie nie to. Powodzenia! |
JerryP Miłośnik FSO Astra1,7CDTI, Fabia, ... Sulejówek | 2005-04-20 19:43:58
Jak będzie coś nie tak to dam Ci namiar na fachowca. Nie pisz gaźnik bo gryzie w oczy - to jest urządzenie TBI. |
aria_2004 Miłośnik FSO Warszawa | 2005-04-20 21:14:53 Fachowca to znam niejednego, ale chciałam być samodzielna... Mimo to dobry fachman nie zaszkodzi, byle w mojej okolicy
Sprzedający tę część też określał ją jako gaźnik, więc i ja nie mam oporów... Bardziej mnie wkurza, że jak próbuję dać ogłoszenie o sprzedaży na Motonews, to jako "nadawca" ogłoszenia wskakuje zupełnie inny użytkownik (chyba by się zdziwił, że coś sprzedaje, he he he), ich admin nie reaguje na maile, a składki klubowej też nie mogę wpłacić z powodu braku odpowiedzi skarbnika co do posiadacza rachunku. Z tego względu jak na razie chyba nie ma mnie nawet na liście oczekujących Ale to tylko takie tam babskie narzekania...
Michale, dzięki za słowa pocieszenia, ale jak na razie niestety aku padł od stania autka i najpierw muszę naładować, żeby cokolwiek sprawdzić Trzymajcie kciuki! |
profil-usunięty | 2005-04-20 21:41:33
wow niezła Dama się na forum trafiła Do wymiany silnika... a z resztą, skoro go już czyściłaś, to wiesz jak go wymienić.
Wiesz, tym się różni nieuk od człowieka niedoinformowanego, że ten drugi korzysta z wiedzy jaką zdobywa w ten czy inny sposób i stosuje ją w praktyce. To, że na allegro sprzedawcy prezentują różny poziom wiedzy n.t. przedmiotów którymi handlują, nie znaczy chyba, by koniecznie chcieć się równać do najgorszych.
Wynika to z faktu, że czym innym jest logowanie się do forum a czym innym jest logowanie się do giełdy klubowej. Możesz stworzyć swojego nowego uzytkownika ze swoim nowym hasłem.
Powodzenia w walce z samochodem. [ wiadomość edytowana przez: robreg dnia 2005-04-20 21:41:53 ] [ wiadomość edytowana przez: robreg dnia 2005-04-20 21:42:53 ] |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2005-04-20 21:50:23 Nie no, jednak liczymy że zaszczycisz nas swoją obecnością w Klubie. No i życzymy udanej walki z pojazdem. Moze tak na zlocik tez zajrzysz? |
aria_2004 Miłośnik FSO Warszawa | 2005-04-21 09:37:50 Jak skarbnik udzieli pomocy, to grzecznie wpłacę składkę i może kiedyś zostanę wreszcie pełnoprawnym członkiem...
Napiszę, jak się udała walka. A zlocik bardzo chętnie, jak tylko autko będzie wreszcie jeździło, tylko sprawdzę kiedy i gdzie najbliższy
Jakby co, można mnie poznać po 2 odblaskowych gwiazdkach z tyłu i drewnianej tabliczce "Szalony Szofer" przy siedzeniu kierowcy... ale to tylko tak FYI |
JerryP Miłośnik FSO Astra1,7CDTI, Fabia, ... Sulejówek | 2005-04-21 10:17:08
Janio niestety jest mocno zapracowany bo musi zapracować żeby mi na na zlocie piwo postawić ale możesz na razie wpisać się do klubu jako "rookie" i gdy składkę wpłacisz to będzie tylko formalność zmiany statusu.
Ja też miałem GLI z 12.95r ale zmieniłem go na GSI '98 więc mało pamiętam bo w branży już parę lat nie pracuję więc wiedza ulatuje. Najbliższe spotkanie będzie chyba w sobotę i niedzielę obiektach muzealnych w Norblinie a Najbliższy zlot jest 30.04 - 01.005 więc wszystko przed Tobą a pojechać możesz z kimś z Warszawy. Umieść zdjęcia w profilu (swoje i poloneza) to może się gdzieś poznamy mijając się na ulicach stolicy |