MotoNews.pl

Jeszcze raz jak odczepić konsole środkową??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Potrzebuje wymienić żaróweczki na konsoli środkowej (ogrzewanie, nawiew itd.) w lantrze 98/99 . Udało mi się cały panel lekko wysunąć trzyma się tylko na takim grubym drucie (cięgienku) chyba od regulacji temperatury nawiewu. Od strony kierownicy wygląda to tak że gruby sztywny pręt podczepiony jest do konsoli takim białym plasticzkiem. Nie wiem jak to cholerstwo wypiąć?? Na forum jest opis do Getza z którego wynika że to gdzieś nisko trzeba szukać??
Może ktoś mi łopatologicznie to opisać??

Cytat:
2005-11-06 16:54:39, kesser pisze:
Nie wiem jak to cholerstwo wypiąć??

Łopatologicznie nie pomogę (bo nie wiem jak to wygląda w lantrze), jednak zwrócę Twoją uwagę żeby się dokładniej przyjżeć zaczepowi tej linki. Trochę spokoju i zastanowienie a dojdziesz jak się ją wypina . Przeważnie z wypięciem nie ma problemu ale gorzej jest z jej powrotnym wpięciem...

Wypinałem to cholerstwo, spróbuje Ci to przybliżyć:
z tyłu deski rozdzielczej wychodzą zaczepy w kształcie odwróconej litert L, chodzi o to że musisz przesunąć wzdłuż deski w którąś strone (nie pamiętam dobrze, ale chyba w strone schowka - nie sugeruj się tym kierunkiem za bardzo).
Dobrze zostało zapisane - trudniej jest włożyć (krótka linka), ja złamałem dwa zaczepy - trzyma się też "jako tako"

Ja mam lantre J1. U mnie nie trzeba tej linki wypinać, żeby zmienić podświetlenie konsoli. Wystarczy trochę zręczności w paluchach.
Chyba, że J2 jest inna w tym punkcie

z doświadczenia: nie odpinam przy regulatorach tylko przy tunelu dmuchawy (lepszy dostęp).

odepnij linke na dole i wyciąg ją z całą konsolą. jeżeli masz regulacje natężenia oświetlenia zegarów (lewy górny róg kons oli) to pod nią jest jedna śrubka, regulator powinieneś bez problemu wypchnąć od wewnątsz i rozpiąć kostke
pozdro

Udało się odpiołem przy prawej nodze z bolczyka plastikowego i poszło. Udało się nic nie polamać i zostały mi 2 śrubki ale ogólnie wszystkio jest ok. Teraz daje po oczach

Cytat:
Udało się odpiołem przy prawej nodze z bolczyka plastikowego i poszło. Udało się nic nie polamać i zostały mi 2 śrubki ale ogólnie wszystkio jest ok. Teraz daje po oczach

czyli odpiales to przy pedałach?przy prawej stronie/