Nowy akumulator na zime

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,

przymierzam sie do zakupu nowego akumulatora do mojego Puga, bo aktulany Varty ma juz 9 latek i nie raczej nie przezyje tej zimy..
Ciekaw jestem jakie akumulatory byly implementowane w Pugach w kraju ( ile Ah i jaki producent)? Co polecacie?

pozdrawiam

-----------------
106'96 Sketch czyli 954/45

mam u siebie siakis francuski (kupowany w ASO peugeot przez poprzedniego wlasciciela) Jakis wynalazek, ale kreci

w kraju? W kraju to zapewne najtansze

mysle, ze ponizej centry nie warto schodzic....
Mialem ongis akumulato prod. zap piastow i dlugo on nie pozyl...
Za to na centre nie narzekam. A teraz boscha wymienilem na kolejnego Boscha, bo akurat w promocji byly.

co do pojemnosci - to raczej nie mniej niz 45 ah

Też mam Centrę i nienarzekam

w corsie mialem TABa padl rowno 2 dni po koncu gwarancji wiec nie polecam...
potem zasadzilem boscha i byl swiety spokoj...
poza tym 1/3 wartosci akumulotora kupowanego w sklepie to kaucja, ktora powinni zwrocic jak oddasz stary akumulator...
pozdr.
M.

centra rulez, moja przeprowadziła się z dużego fiata do pugolota ma już chyba ze 3 lata ale nigdy mne jeszcze nie zawiodła

hej niekoniecznie nowy -na giełdzie w Poznaniu stoją kolesie z akumulatorami wyjętymi z aut ja kupiłem sobie vartę oryginal audi a6 za ,....uwaga 60pln rok produkcji 2004 w idealnym stanie ,goście sprawdzają amperomierzem pod obciążeniem na miejscu i dają gwarancję na piśmie, śmiga wyśmienicie,mieli też inne -w Lubinie też są -a co do pojemności to zależy od tego jaki duży motor ja w swym 405 2.0 mam 74ah w drugim 405 1.8 turbo diesel też 74ah takie zaleca peugeot im mniejszy motor tym mniejsza pojemność aku i odwrotnie - a w dieslu miałem fabrycznie nowy ZAP i nie wytrzymał do końca gwarancji a wcześniej był tam oryginalny bosch i latał 6 lat aż został przeładowany bez wody -więc marka to marka...

Dzis dokonalem zakupu... 50Ah 450A....

taaaa..
juz bylem zdecydowany na Centre Plus do mojego PUGa, kiedy przez przypadek w pracy wzrok mi spoczal na jakims takim spuchnietym akumulatorze... jak sie okazalo jest to wlasnie ROCZNA Centra Plus, ktora pracowala w sluzbowej 106-ce a obecnie zalega w piwnicy...

Coz...zaczynam poszukiwania dobrego aku od poczatku...

pozdrawiam

------------------------
Sketch'96 czyli 954/45

[ wiadomość edytowana przez: krzys_ka dnia 2005-11-05 18:48:58 ]