Moja nowa fura :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Poniewaz kant zdechł całkowicie i nie nadaje sie do jazdy, zmuszony byłem do zmiany auta. Zupełnie przypadkiem złożyło sie tak, ze jest to Skoda 105 z 82 roku, pomimo wieku jest w bdb stanie blacharskim, silnikowym i zawieszenia. musze przyznac ze bardzo przyjemnie sie tym jezdzi, silniczek 1,1 nie oszałamia moca ale za to odpłaca sie b niskim spalaniem, moje pierwsze wrazenia sa pozytywne.
[IMG]http://img460.imageshack.us/img460/1826/dsci00016vc.th.jpg">[/IMG]
[IMG]http://img465.imageshack.us/img465/7414/dsci00026fn.th.jpg">[/IMG]
[IMG]http://img470.imageshack.us/img470/395/dsci00034oe.th.jpg">[/IMG]
[IMG]http://img481.imageshack.us/img481/3122/dsci00043nk.th.jpg">[/IMG]

Fajny fortepian, który ma w sobie coś z malucha i porshe

ja jebe, Rino ty to jak nie nysa, to skodziną nas zaskoczysz
furius jestes, szkoda ze nie fiat
aha.. znaczek na przedzie masz do góry nogami

ty glupku

Cytat:
2005-10-30 17:39:12, GR235I3K pisze:

Pane, a silnik gdzie

silnik ktos zaje... ale naszczescie zapasowy jest z tylu

Skodziarz- ten zwrot w pewnych znanych mi kregach nasuwa skojarzenie ze slamazarnym facetem w kapeluszu widzacym na drodze tylko to co znajduje sie w dleglosci do 1m przed maska jego pojazdu i ma wydziwek zdecydowanie pejoratywny.

kupiles juz sobie kapelusz zeby pasowac do image'u auta?

jeezu czerwony scodillac buehe no fajna mydelnica, znalazlem kiedys na maxiszrocie instrukcje do 105ki i pisali tam ze nowy silnik spala 0.8litra oleju na 1000 i to jest norma buehe pewnie kute tloki pasowane na dwadziescia piec setek hehe a to jest ten silnik ktory ma aluminiowy blok i zeliwna glowice nie?? ehe czeski wynalazek...

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2005-10-30 19:44:05 ]

w renaulcie jak robilem to kolo sie pytal jaka jest norma i w ksiazce wyczytalem ze 1l. na 100km a skody sa bardzo wygodne. zamaist kapelusza kup sobie worek cementu albo dwa bo zima sie zbliza. zdradzisz ile dales ?

Łeee, co to teraz za moda... .

Zmień sobie nick na Rino105

cos takiego upalalismy zeszlej zimy na porcie w plocku. skakalismy skodziana tak hardowo ze kola z tylu klaskaly o siebie zwalowy furex, a motor 1,05l centralnie nie jedzie

Wiem kto ma pasującą głowicę tudzież cały silnik po tuningu GT(m. in. robione kanały w głowicy). Jakoś gwarantowana, cena przystępna.

Rino miażdzysz, ale mimo wszystko, gratuluje zakupu dobrze ze to RWD

[ wiadomość edytowana przez: M-U-S-T-A-N-G dnia 2005-10-30 21:11:30 ]

Ps. Moj braciak ma na sprzedanie Skode 120 ( chyba 120 a moze to jest 105 ?? Jutro napisze dokladnie ) w "zajebistym" stanie. Na prawde nie ma do czego sie doczepic zarowno w blacharce jak i mechanice pojazdu. Cena - 1000zl od reki ( kupiony za ciut wiecej ). Gdyby byli jacys zainteresowani to moge puscic mailem fotki albo nawet tutaj wstawic.
Pozdrawiam

Mogłeś nazwać swój topic "DESPERACJA" lub jakoś podobnie.

e tam dupisz fleki Hycel te skodziny to bardzo fajne auticzka som no i blachy mają lepsze od naszej rodzimej produkcji, niech Ci dobrze służy Rino - jak długo, to sie jeszcze okaże

heh chłopaki prawda jest taka ze jeszcze wczoraj w poludnie nie wiedzialem ze bede wieczorem wracał takim dylizansem Wujek kipił forda skodzinka od miesiaca stala, a ze na zlomie kazali mu jeszcze dopłacic. Powiedziałem mu ze znam ludzi którzy skupują auta na złom i zawsze 100 jeszcze dostanie. skodzianka ma przeglad i ubezpieczenie do staycznia wiec moge sie nią bujac do tego czasu pozniej oddam ją na złom, ale uwiezcie mi ze szkoda mi jej bedzie i coraz bardziej mi sie podoba

Mielim w domu takie cudo kiedyś...identiko (moze to ten?) pamiętam ze miało toto drugi bagaznik za tytolnimi fotelami i akumulator w dziwnym miejscu. Pozatym muł był okrutny.

nie moge rino to nas zawsze czyms zaskoczy hahahahah

Cytat:
2005-10-30 22:18:33, dooh pisze:
Mielim w domu takie cudo kiedyś...identiko (moze to ten?) pamiętam ze miało toto drugi bagaznik za tytolnimi fotelami i akumulator w dziwnym miejscu. Pozatym muł był okrutny.

no dokładnie dodatkowo tylna kanapa jest dzielona i sklada sie w przedział bagazowy, tak ze przestrzen ładunkowa jest ogromna;0, nie mam pojęcia gdzie jest akumulator