Mały problem z EPC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
przeszukałem forum i nic nie znalazłem
a problem leży w uruchomieniu EPC pod Windows 2000 PRO, za nic nie chce się odpalić instalacja.... może ktoś miał juz taki problem...
proszę o jakieś pomocne informacje
pozdr

mam ten sam problem pod win xp z sp2
pozdro

Ja też taki miałem ale wreszcie doszedłem. Na płycie masz plik setup.exe musisz prawym przyciskiem myszy kliknąć żeby wejść we właściwości tego pliku. Jeżeli już wejdziesz tam bedziesz musiał wejść w ostatnią zakładkę i tam zobaczysz menu rozwijalne ale które dopier sie uaktywnia jak nad nim odchaczysz znaczek. Jeżeli już odchaczysz będziesz musiał rozwinąć i wybierzesz sobie system pod jakim chcesz go zainstalować. Pewnie to będzie dla twojego systemu windows 2000 lub windows nt. Jak już wybieżesz to klikamy zatwierdź na dole no i już można zainstalować. Powodzenia

Ale na forum tez bylo
o tutaj !

to ze jak cos nie chce isc to 1 co robie to probuje w trybie zgodnosci uruchamiac/
pisalem jeszcze w innym watku a tu zapomnialem dopisac ze probowalem uruchamiac w trybie zgodnosci i niestety nie chce pojsc
czy ktos ma zainstalowane i dzialajace EPC na WIN XP z SP2

pozdrawiam

wlasnie udalo mi sie uruchomic instalatora epc 2000 pod windows xp sp2.
wlaczylem po prostu tryb zgodnosci z windows nt4 dla pliku setup.exe

Tryb zgodnosci czasami pomaga trzeba przetestowac dla systemow, pod ktorymi program powinien dzialac najlepiej tymi zblizonymi do tego, ktory mamy na kompie. Dla XP i 2000 to bedzie nt, 95 dla 98 i me.

[ wiadomość edytowana przez: Gudzy dnia 2005-09-26 21:13:54 ]

bez trybu zgodnosci jest tak:

Dokladnie i oto chodzi trzeba sprobowac ustawic zgodnosc dla poprzedniej wersji systemu czyli nt 4.0, nt 5.1 to xp.

Po prostu rewelacja, tryb zgodnosci z 98, me, a co zrobić jak zainstaluję na Me i po odpaleniu niebieski ekran z jakimś errorem?

Napisalem, ze dla systemow win 98 i win me trzeba wybrac tryb zgodnosci z win 95 !!! A jesli nie pomoze to znaczy, ze nadal trzeba walczyc tylko juz w inny sposob. Pozatym odpowiedanie na pytania hipotetyczne nie ma wiekszego sensu.

Wszystkie omawiane tu problemy dotyczą procesu instalacji EPC.

Ja juz tydzień walczę z innym problemem. Instalacja przebiegła bez problemu (tryb zgodności Win95), ale uruchomić się nie da:

Po pierwsze Start->Wszystkie Programy->EPC->EPC prowadzi do pliku C:BHROOTBINEPC.EXE. U mnie ma pliku EPC.EXE, jest tylko EPC32.EXE. Więc używam tego, ale

W połowie procesu uruchamiania:

pojawia się komunikat o broblemie z bazą:

a potem wszystko wygląda TAK

Nie mam już pomysłów. Instalowałem kilka razy, użyłem trybu zgodności, CRACKA zgodnie z instrukcją, zaznaczyłem opcje kopiowania obu płyt na dysk itp. Nic nie pomaga. Proszę o pomoc.

musisz powtórzyć instalację i w trakcie ustawić na dysk archiwalny i coś tam jeszcze(nie pamiętam nazwy) i po zainstalowaniu powinno być ok! Podobną sytuację miałem, trochę musiałem kombinować, ale udało się wkońcu...pozdrawiam!

Kartos mialem dokladnie to samo.
U mnie pomoglo wlozenie obu plyt EPC do napedow i dopiero wtedy uruchomienie programu.
Taka wersja hardkorowa

Mam jeden napęd. Płyta włożona (raz jedna raz druga).

O co chodzi z tym archiwalnym?

Cytat:
2005-11-06 17:32:47, Kartos pisze:
Mam jeden napęd.

To zgraj jedną na dysk,moze podziala.

zainstalowac jakis program do wirtuala, zgrac 2 plyta na wirtuala, pierwsza wlozyc do napedu CD i powinno pomoc

Nic nie rozumiem. Jaki wirtual?

Kiedys EPC chodzilo bez problemu, tylko plyta nr 1 musiala bys w napedzie. Treaz to nic nie daje.

Mam te plyty tez skopiowane na dysk, ale co z tego jesli EPC domyslnie szuka danych na CD.

E dupa tam. Kto wymyslil taki program Chyba kupie fiata

to włóż EPC1 do napędu

wlozenie samej 1 plyty nic nie da, poniewaz on czyta i z 1 i z 2 plyty, trzeba by bylo przekladac a to jest troch wk...ce, najlatwiej jest zrobic obraz plyty jakims programikiem do wirtualnych dyskow, zgrac jedna plyte (2) 1 wlozyc do napedu i powinno byc git