| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
piter34 ROVER 620Si Lux Kraków | 2005-10-30 10:56:41 Check nie powinien się zapalać.
Co do bogatej mieszanki to ona nie ma prawa taka być, a jeśli tak jest to jest skopana mapa dla LPG. Fajnie byłoby sprawdzić jaki błąd zgłosiło ECU benzyny zapalając tego checka. |
cinalek OPEL CORSA B łódź | 2005-11-04 15:44:50 Witam,
u mnie gaziarz powiedział że jeżeli sie zapala CHECK to mieszanka jest zbyt uboga, natomiast przy zbyt bogatej mieszance silnik się "zalewa" - brak mocy przez moment, ale na pewno nie zapala się CHECK. Proponuję całe ustawienie przeprowadzić od początku i spróbować wzbogacić mieszankę - może głupie, ale przy zapalonym CHECK silnik sterownik przechodzi w tryb "awaryjny" i pakuje paliwa ile wlezie - tak mi się wydaje. Wszystko dzieje się poprzez odczyty sondy lambda. powodzenia - Cinalek |
Macieksns A6_avant_quattro_3.0 ... Małopolska | 2005-11-04 20:19:58 Dziś miałem pierwszy przegląd po 1000km w moim smoczku.
Jak słusznie zauwazyli moi przedmówcy, rzeczywiscie problem świecącego "checka" był powodowany składem mieszanki, przynajmniej taki błąd się mu wyswietlił Gaziarz wpiął się w ECU, podpiął laptopa, pojeździł..........i jak na razie po przejechanych 100 km jest ok. Wyglada na to iż także spalanie się zmiejszyło.... Dokładne dane będe znał jutro jak wykończę gazik........... Pozdrawiam i dziekuję wszystkim za niezwykle cenne sugestie. |