Kierownica z prawej strony

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam szanowne grono kolegow ktorzy zjedli sobie zembiska na bmw i innych cukierkach!
czy ktos wie, czy to jest mozliwe i wykonalne w warunkach garazowych aby przerobic furkie z kierownicom z prawej na lewa???czy ktos cos wie?
nie podoba mi sie zasadniczo w tej uk. a jak zjade do pl za pare latek to furke bym sobie zdarl do polszy...

w polsce sie wszytko da!!ale.. pierdzenia z tym jest wiec
osobiscie to bym funty wydał w np. niemcowni, holandi etc.. Niom chyba ze masz jakis rarytas lub/i zwiazałes sie emocjonalnie z tym autkiem

[ wiadomość edytowana przez: mibhell dnia 2005-11-02 00:18:19 ]

Jeśli chodzi o e34 to myśle że się nie opłaca. Wartość samochodu + transport + opłty + przrobienie i nizbędne z tym części i okarze się ze kupł byś w Polsce a napewno w reichu e39 za tą samą kase. Ale to tylko moja sugestia. Znajomy przywiózł z UK mercedesa 126 Long, w super stanie i wyposażeniu i chciał go przerobić na jazde po Polsce. Powiedział na koniec że jak by wiedział że to tyle roboty to w życiu by tego nie zrobił. Musiał kupić drugiego w Polsce i połowe gratów poprzekładać. Mercedes i Bmw to nie opel astra gdzie masz w grodzi porobione dziury na pedały i kierownice , czyli fabryka sama zakłada możliwość przełożenia. Tu będziesz musiał kupić strasznie dużo gratów bo tamte nie będą pasować. Podobno strasznie dużo roboty jest z elektryką.

Jedna wielka pomyłka,już od kwietnia szanowany warsztat w opolu robi mi przekładke.Odradzam i jeszcze raz odradzam.Poszukaj w GB auta z kierownicą po lewej stronie bo takie można dostać.

ojojoj!
zalookalem pod deskie dosc konkretnie, rozebralem czesc, ale tego tam jest huhuh!
mysle ze to nie ma sensu.
dziekuje za odpowiedzi
ja jak mibhell zachaczyl temat
"zwiazałes sie emocjonalnie z tym autkiem"
ja sie wiaze z mym autkiem jak kowboj z koniem.
happy bede jak w polsze lub rajhu znajde 325 lub 525.
mysle ze to najlepsze dla mnie.
pozdrawiam

p.s. slyszalem o magikach ze niby za 2000zl cos takiego czynia alee...
bmw to nie trabant.

Cytat:

Mercedes i Bmw to nie opel astra gdzie masz w grodzi porobione dziury na pedały i kierownice , czyli fabryka sama zakłada możliwość przełożenia.

no to się zdziwisz jak Tobie powiem, że BMW X5 tez ma "uniwersalną" budę...
Cytat:

mysle ze to nie ma sensu.

dobrze myślisz...
Cytat:

happy bede jak w polsze lub rajhu znajde 325 lub 525.

w niemcowni podobno znaleźć ładną 2,5-litówkę w sensownej cenie, graniczy z cudem.

PS: W sensownej, znaczy NIE NAJTANIEJ, ale nie kosmicznie drogo, poprostu adekwatnej do stanu.

Cytat:
2005-11-02 09:51:23, DRIVER40 pisze:
Poszukaj w GB auta z kierownicą po lewej stronie bo takie można dostać.

I z tego co mi wiadomo są tańsze od tych z kierą z prawej.
Kolega kolegi chciał z tamtąd przywieźć M3 E46. Była chyba tańsza o 4000 euro

kolega sprowadził z GB E39 i za przekładkę (robocizna plus części) zapłacił 5500pln. twierdzi ze go suużo taniej wyszła niż by z niemiec ściągnąć coś takiego.
pozdrawiam

Napewno samochody z kierownica po lewej stronie sa tansze w UK.

pozdrawiam

Dodam jeszcze,że mojego angola przerabiają w Opolu od kwietnia,wszystko ma kosztować 5 tyś zł.Kurwica mnie bierze,bo niby mam auto,a go nie mam,w zasadzie powinni mnie wywalić z tego klubu. Nigdy więcej wojny a miało być takie proste,nawet instalacja jest za krótka.

ja mysle ze jak wygospodaruje nieco czasu to jak pojade do pl
zamkne sie w garazu zaspawam drzwi, i bede robil az zrobie.
taki objaw ascetyzmu...
to jak walka z wiatrakami..
ludzie gorsze rzeczy robia w zyciu.
to byloby wyzwanie.
ciekawe jak ciolki urzedowe sobie w sumie zawolaja za przerejestrowanie maszyny. bo jak za duzo to ...... patologia
a moze by tak auto podpalic co? ubezpieczenie pokrywa fire hmmmm.
wtedy za £££ mozna by w rajhu , hollandii zakupic...
-tak czasem mam sporo pomyslow-

Fakt AC to dzis najleprzy pomysł na sprzedaz auta