Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() michaelu Omega A & B Sanok | 2008-12-22 21:44:53 Witam, do tej pory w mojej Omedze A '93 mialem zwykle lampki, zakupilem sobie z reflektorem dalekosieznym i po zalozeniu ten dodatkowy reflektor nie swieci. Co jest tego przyczyną? Brak jakiegoś bezpiecznika lub przekaźnika, czy tzreba przerabiać instalacje elektryczną? |
![]() michaelu Omega A & B Sanok | 2008-12-22 23:29:38 Ale nie wiesz dokladnie pomiedzy czym a czym w tej kostce trzeba zrobić "mostek" ? |
![]() ilku LOB MEMBER Omega B234 Koszalin | 2008-12-22 23:33:48
Chłopie, jak nie masz elementarnego pojęcia o elektryce w samochodzie (czego dowodzi ten wątek), to po prostu jedź do elektryka. Proste i skuteczne. ![]() |
![]() michaelu Omega A & B Sanok | 2008-12-23 00:47:45
Chłopie, tak się składa że mam elementarne pojęcie o elektryce i nie chce mi sie kłucić bo każda dyskusja na forum schodzi na inny temat, tylko nie na temat posta wiec żeby nikt sie nie czepiel przyjmijmy że jestem nieukiem i nie mam pojecia o elektryce itd itp, ( ilku nie obraź się bo ja to pisze z czystej sympatii i cenię sobie Twoje rady z innych postów) Ale oprócz tego też tak się składa że jakies 4-5 godzin rozkręcałem dzisiaj cały przód auta żeby zmienić te reflektory i okazało sie że moje "bezwypadkowe" auto jest ostro dupnięte i nic do niczego nie pasowało. W miarę możliwości wyprostowałem pogięte blachy założyłem uchwyty pod reflektory ale dalej nic do niczego nie pasowało, a będąc już przemoczonym do suchej nitki i zziębniętym, neiwiele myśląc a jeszcze mniej mogąc urwałem zaczepy i zakręciłem reflektory na 2 śrubach i jakoś się trzymają. Jak Bóg da to jak sie zrobi cieplej w okresie wakacyjnym przespawam sobie przednia belkę i założę lampy jak trzeba. Teraz będąc "nieco zmęczonym" nie chce mi się już rozmyślać co jak podłączyć i biegać z miernikiem po kostce dumając co z czym zmostkować. Wole zapytać kogoś kto miał podobny problem i posłuchać jego rad, co dwie glowy to nie jedna. Teraz już wiem że jedną z opcji jest przekaźnik i chciałbym prosić o więcej informacji na jego tema (jakiś symbol by się przydał) |
![]() Pabelo LOB MEMBER Omega A 24v Gliwice | 2008-12-23 01:56:24 Dobra niech bedzie moja krzywda ![]() poszukalem i jest ![]() na zielono zaznaczylem gdzie przekaznik ma byc Jesli masz przeciwmgielne (tzw. halogeny) przod, czego sie w koncu nie dowiedzialem, to masz taki przekaznik bo jest identyko. umiejscowiony "pietro" wyzej, czyli nad zielona ramka. Nie pamietam symbolu i chyba predko nie sprawdze, Ty mozesz jesli patrz pkt. 1 masz halogeny. Ale, przekaznik ten jest na zdjeciu w linku do aukcji ponizej click drugi od lewej w trzecim rzedzie, nawiasem mowiac 3 od lewej jest taki sam. To sa wlasnie te przekazniki do przeciwmgielnych przod i dopalaczy Pozdrawiam Gdyby jednak cos bylo nie zrozumiale, pytac ![]() |
![]() Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2008-12-23 08:19:17 Pabelo, muszę Cię trochę rozczarować ![]() Nie zawsze wystarcza włożenie przekaźnika. U mnie wiązka od dodatkowych lampek kończyła się na złączu przy drzwiach przy lewej nodze i do puszki bezpieczników trzeba było dociągnąć. |
![]() Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2008-12-23 10:53:18 To zależy od tego jaka wersja i po jakim dzwonie ![]() |
![]() michaelu Omega A & B Sanok | 2008-12-23 10:53:49 |
![]() Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2008-12-24 12:24:31 U mnie dalekosiężne (halogeny) wystarczył przekaźnik, do podwójnych długich (lampy Boscha z podwójnymi długimi), to żeby paliły się wszystkie cztery konieczne było zmostkowanie przy złączce przy lewych drzwiach. Oczywiście na tej złączce kończyła się wiązka do dodatkowych drogowych.
PS. Szczurek to ma określenia ![]() |