MotoNews.pl
2 Czym sie rozni glowica sCoupe od accenta?? (126809/91) - NT

Czym sie rozni glowica sCoupe od accenta??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Spotkalem sie z opinia,iz te glowice mozna smialo wymieniac(zamiennie) gdyz ich budowa jest praktycznie identyczna... Niewiem tylko czy to ma sie laczyc razem z wymiana bloku?? Jesli ktos ma pojecie na ten temat to prosze o pomoc.

Dziekuje i pozdrawiam!!!!!!!

Witam!
Głowica z Accenta różni się tylko tym że ma hydrauliczne regulowanie zaworów. Nie ma potrzeby wymieniać bloku. Ale jeżeli masz blok od Turbo to dobrze by było wymienić układ korbowo tłokowy bo wtedy zwiększysz moc.
Pozdro!

[ wiadomość edytowana przez: doman1001 dnia 2005-12-10 14:28:52 ]

Sadzisz ze to takie proste?? W takim razie zaczne szukac glowicy od accenta.Co do wymiany walka to takze chce zrobic.Dziekuje za pomoc.

POZDRAWIAM WSZYSTKICH!!!!!!!

P.S doman1001 Napisalem do kolesia w sprawie Twojej maski ale sie jeszcze nie odezwal.Sadze ze on moze chciaec troszke mniej niz inni.Ale nic nie obiecuje!!!!

Witam!
Dzięki wielkie. Maska to jest to czego mi teraz trzeba
Pozdro

chlopaki wg. mnie moze sie roznic nie tyle co budowa , ale stopniem sprezania ; bo wiadomo ze turbo silnikach jest mniejszy stopien sprezania !!! a w zwyklej benzynie jest wiekszy !!
to tylko takie moje male zdanie

Ale głowica tu nie ma nic do tego. Silnik w wersji turbo odprężony jest tłokami. Dlatego poradziłem kruchemu wymianę wału wraz z tłokami dla podniesienia stopnia sprężenia a co za tym idzie mocy.
Pozdro

no dokladnie są inne tloki, odpręzone, ale na pewno z takich ś miesznych rzeczy jest metralowa uszczelka, a reszta jest chyba taka sama bo to tak i sam silnik jest wsumie

Walek na pewno chce zmienic wraz z wymiana glowicy.Nie bede tego juz rozkladal na kilka remontow.Juz nawet mam kase na to zadanie,problem jest tylko w znalezieniu odpowiedniej glowicy i walka.
Pozdrawiam wszystkich!!!

P.S Jesli ktos mogl by mi pomoc znalezc te czesc w przystepnej cenie...prosze o kontakt na priv

A mam jeszcze jedno pytanie....

Jest ktos na forum kto wymienial glowice scoupe na accenta?? Jesli tak to prosze o kontakt......
TERAZ JEST TO DLA MNIE BARDZO WAZNE)

POZDRAWIAM I DZIEKUJE!!!!!!!!

No niestety... Koniec ze zludzeniami Rozmawialem wlasnie z bratem tj. zlociutki. On juz to wszystko przerabial.Roznica a tych glowicach jest znaczna!!!!Mianowicie chodzi o aparat zaplonowy Ale nie bede sie rozpisywal

Najgorsze ze juz sie uciesylem.... no ale nic

Pozdrawiam wszystkich!!!!!

no sorki za wprowadzenie w błąd, a wydawalo się to takie proste,kiedys nie wiem czy nie rozmawialem na ten temat,
chetnie bym sie czegos więcej na ten temat dowiedział
ale moje motto jest takie
"co w rodzinie to w rodzinie
hyundai nigdy nie zaginie"

Motto mi sie bardzo podoba No sadze ze sobie jakos poradze, ale nie bede przeczyl ze nie przydala by mi sie wasza pomoc... Kazda rada teraz jest wazna. Co do roznic miedzy tymi glowicami okazuje sie ze sporo wie moj brat wiec jesli kiedys wyczisz to zagadaj do zlociutkiego.

POZDRAWIAM I DZIEKUJE