Pytanie do Disel fachowców..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moje pytanie jest zaiązane z chłodnicą pod błotnikiem, czytałem już o niej w starych postach lecz dziwi mnie fakt iż wszyscy piszą o chłodnicy z wiatrakiem. Rozebrałem a tu po wiatraku ani śladu, zastanawiam się czy on tam wogóle kiedyś był bo nic na to nie wskazuje. Po drugiej stronie pod błotnikem znalazłem podobną chłodnice też bez wiatraka ale za to z podpiętymi do niej przewodami (chyba z wodą). Moja oma jest z roku 94' bez przepływomierza. Może wie ktoś coś na ten temat czy w pierszych TD były też stosowane wiatraki czy mój model jest wybrakowany Chiałem tez wiedzić czy ta druga chłodnica z wodą ma też zadanie takie jak ta pierwsza, czy służy w innym celu jak tak to jakim? za opinie dzięki POZDRO

na lewo chłodnica oleju , na prawo interqlera bez wentylatora , tentyp tak ma

ah dzięqwa i wszystko jasne

Z tego wnioskuje, ze wentylatory były montowane w nowszej wersji tego motoru, tylko z jakiej paki sie zastanawiam, jaką to robiło różnice hmmm co najmniej dziwne

Umnie sa dwie chlodniczki z wiatrakami po lewej i po prawej ale to w C a we wczesniejszych rocznikach to nie wiem..

Umnie sa dwie chlodniczki z wiatrakami po lewej i po prawej ale to w C a we wczesniejszych rocznikach to nie wiem..