BMW sekwencja cos duzo pali prosze o rady

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wiec mam gaz sekwencje w bmw 320 6 cylindrow i tak chcialem sie zapytac bo na poczatku spalil dobrze potem palenie sie popsulo bo chyba powietrze uciekalo bo srobki goscie z gazu kolo kolektora nie dokrecili.I wczoraj sprawdzalem tak spalanie i za 30 zl zrobil duzo wiecej niz w ten sam dzien zaraz jak zatankowalem za 10 zl bo przejechal ledwo 20 km na gazie czy mozliwe jest ze w gazie jak sie za malo tankuje ze spalanie jest lipne???co wy na ten temat wiecie bo ja sie na gazie nie znam i mysle zeby zatankowac go na maxa przejechac 100 kim i znow na maxa zeby sprawdzic czy to ma znaczenie czy na koncu jest spalanie gorsze??prosze o pomoc a gaz dopiero tydz temu zalozylem

Cytat:
czy mozliwe jest ze w gazie jak sie za malo tankuje ze spalanie jest lipne???

Chłopie zatankuj butle do pełna,zobacz przy ilu kilometrach przełączy Ci się na benzyne ,jedź wtedy zatankować lpg pod korek i sprawdź ile km zrobiłeś na ilu litrach.Podziel litry przez kilometry na nich przejechane, pomnóż razy 100 i masz wynik ,a nie takie jeźdzenie za 10zł ,lub za 30zł. Kumplowi e-39 520 pali 11-12 litrów gazu na sekwencji ,a jeździ normlanie ,często ją kręci wysoko.
Pozdro.

Jeżdże na gazie 7-my rok.Nie zauważyłem by poziom gazu w zbiorniku miał wpływ na zużycie. Jeżeli silnik ma ducha - t.zn iż nie jest zalany ; czyli - szukaj wyciekow. Jak tępy - silnik to zmniejsz ilosc gazu i to do tego stopnia by miał jałowy moment - potem delikatnie wzbogacaj mieszankę. Przerobiłem tę lekcje na Sierr-ce .Silnik gaznikowy 1,6 zużywa srednio 8 trasa i do 10-ciu miasto. Zawsze tankuje do pelna i sprawdzam zużycie .

Cytat:
Jak tępy - silnik to zmniejsz ilosc gazu i to do tego stopnia by miał jałowy moment - potem delikatnie wzbogacaj mieszankę.

No tak,ale kolega ma bume na wtrysku gazu,a nie na śrubke.
Cytat:
Zawsze tankuje do pelna i sprawdzam zużycie

Tak należy

Sprawdź ile Ci pali litrów, a nie złotówek.

spoko chyba jest lepiej zatankowalem do pelna potem przejechalem 70 km i znow zatankowalem do pelna i spalanie na 100 wyszlo mi 14,7 l to chyba tyle ile musi byc,teraz znow przejechalem cos 150 i znow dotankuje do pelna i sie dowiem ile teraz wyszlo