| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Krzys86 BMW 318 is e 30 suwałki | 2007-07-04 22:11:08 Siema jestem Tomek i jestem z Suwałk i tu właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem BMW 318 is …..i zaczęło się ……mam kilka pytań pierwsze to czy ktoś ma jakieś schematy elektryki od tego sprzętu !! Instrukcja obsługi by mi się przydała mam wersje 2 drzwiową szczerze to, co kolwiek macie na temat samochodu proszę udostępnijcie mi……dzięki z góry pyzatym wczoraj buma cos na gazie nie chciała iść jak jechałem to gasła!! Na paliwku to samo wiec pomyślałem filtr powietrza no, ale to nie było to okazało się ze to pęknięty przewód, który idzie od filtra do gaźnika no skleiłem go wiec był szczelny,…ale na gazie nie chodziła dalej zdaje mi się ze po prostu się skończył , ale za to na paliwie chodziła znakomicie!!!!!!!! Postanowiłem przejechać kawałek no i było zajebiście no, ale chyba poprzedni właściciel nie jeździł za bardzo na paliwie i nawet nie tankował, bo teraz jest tak jak dam po gazie to chodzi a jak nie to nie trzyma obrotów!! Wiec chyba filtr paliwa tak myślę no, ale kolejne pytanie do was koledzy!! Gdzie on jest?? Przy zbiorniku gdzieś?? Proszę o pomoc musze ponaprawiać sam, bo jestem wyczerpany finasowao a nie chce brać kasy od rodziców i mam małego doła, bo jeszcze wczoraj było wszystko Oki zaczęło się od tej pękniętej gumy zobaczę jutro jak gaz zatankuje czy coś to zmieni czy będzie trzymała obroty na gazie i nie będzie gasło podczas jazdy, ale myślę ze to była wada ta guma pęknięta, bo po prostu gaz uciekał w powietrze a nie do gardzieli….Za wszelką pomoc dziękuję
Pozdrawiają Suwałki
|
Krzys86 BMW 318 is e 30 suwałki | 2007-07-05 11:15:31 A jakąś instrukcje czy schematy ??????? macie coś takiego błagam pomocy!! Od wczoraj fura stoi dziś po pracy zaleje gazu i będę wiedział co i jak olej był wymieniany a filtr powietrza jest nowy!! Myślę ze powodem tego ze na paliwie nie chodzi faktycznie jest zatkany filtr paliwa co do gazu dowiem się i napisze wieczorem i proszę ponownie o te instrukcje bo mam problemy jeszcze z wentylatorem a za cholerę nie wiem jak się dostać tam !! no i na standardzie po tygodniu od zakupu szyby nie chodzą silniki są Oki bo sprawdzałem napięcie ucieka gdzieś po drodze lecz nie wiem gdzie...jak myślicie problemem tego ze nie chodzi na paliwie na wolnych może być to ze jest zatkany filtr paliwa?? Bo jak dam po gazie to chodzi Oki tak mniej więcej o 2 tyś obrotu...........mam nadzieje ze pomożecie mi i wspólnie zrobimy jakoś to moją bume pozdrawiam |
Krzys86 BMW 318 is e 30 suwałki | 2007-07-05 11:44:49 co do swiec.............to trzeba końskiej siły zeby je wykrecić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!czemu tak jest ??czy mam na siłe jej wykrecać ??czy jakoś inaczej???? czy ktos ma kogoś kto ma jakieś czescie nie grogo!!!!!!!!!!!!!!!!chodzi mi o mechanizm od schowka!! stary jest już w smietniku nie dało sie go zregenerować![]() |
Krzys86 BMW 318 is e 30 suwałki | 2007-07-05 11:46:10 nie myslałem tak tymbardziej ze chodziłą świetnie
[ wiadomość edytowana przez: Krzys86 dnia 2007-07-05 12:21:34 ] |
Krzys86 BMW 318 is e 30 suwałki | 2007-07-05 13:46:27 a jak myslisz czy uda mi sie samemu to zrobić ?? czemu te swiece sie nie chcą odkrecic??????? masz moze jakięs podpowiedzi dla mnie ?? jakie kolwiek jest to mój pierwszy samochód jestem załamany bo nie mam znikąd pomocy zostałem sam mam nadzieje ze jak zatankuje gaz to ona bedzie jezdziła i mam nadziej ze znajde ten filtr paliwa!! [ wiadomość edytowana przez: Krzys86 dnia 2007-07-05 13:50:45 ] |
Krzys86 BMW 318 is e 30 suwałki | 2007-07-05 16:38:22 oki dzieki |
Krzys86 BMW 318 is e 30 suwałki | 2007-07-05 20:54:09 aj okazało sie ze połamana jest obudowa od iltra wiec ją kleje.....a ja zeby podnieś obroty to musze wkrecic śrube i nie widze zadnego silnika wolnych obrotów jak on wygląda macie foto?? |
Milas (S) BMW Master (Moderator) E30,M40;;E34,M50 Będzin | 2007-07-06 14:54:38 Odradzam kręceniem tej śruby o której myślisz(jeśli ona w isie wogóle jest) |
Krzys86 BMW 318 is e 30 suwałki | 2007-07-06 18:38:32 No i narobiłem!! To, co zrobiłem wszystko Oki jak najbardziej połatałem no i ja ustawiłem obroty okazało się ze z parownika gaz się ulatnia chcąc go wymienić zacząłem zakręcać główny zawór poczym go ukręciłem i teraz mam wydatki!! Czy jest możliwość wymiany samego zaworu?? Jak to wygląda?? a co do filtra paliwa to nie mam go w komoze silnika!! |