MotoNews.pl

No fachowcy co to może być?...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
odpalam silnik jest wszystko ok,obroty ok 700-800 ,ale jak tylko wcisne hamulec(nawet leciutko)obroty skaczą tak jakby silnik miał zara zgasnąć (nieraz gaśnie) i tu jest nawet już obojętne czy wcisnęłem hamulec czy jest już puszczony i tak skaczą ,jak tylko ruszam autem to wszysto jest juz oki chodzi o obroty normuja się aż do następnego odpalenia.Dane -sil.5.0 e32 automat 88r.Aha kumpel mi podpowiada żebym wyczyścił silniki krokowe czy to coś pomoże?Pozdrawiam.

sprawdź sobie napiecie, przed i po właczeniu hamulca. wyglada na to ze z pradem masz cos nie tak

Troche ciekawe,gdyby tak było cały czas,to myslał bym że to uszkodzona membrama w servo,bo wtedy są takie objawy.Silnik krokowy jak jest zanieczyszczony,to auto bardzo powoli schodzi z obrotów.Co do fachowców to tutaj są użytkownicy aut BMW,i udzielają praktycznych porad z użytkowania tych aut.Fachowcy to są w serwisie BMW i tam Ci to zrobią za jedyne np.3500 zł.
Bez obrazy oczywiście.

[ wiadomość edytowana przez: DRIVER40 dnia 2005-11-05 16:06:25 ]

z napięciem od hamulca czyżby gdzieś zwara była?no niewiem bo jak tylko trochę rusze autem i zatrzymam się i wciskając hamulec czy puszcze to obroty już nie skaczą.To się dzieje do pierwszego odpalenia auta jak trochę postoji.Pozdrawiam i dziękuje.

bardzo mozliwe ze membrama od serva ziewa. i stad ma lewe powietrze. yooooo. ja tak mialem w innym autku

nom właśnie zrobiłem test-odpalam auto wszystko ok obr.ok800 dotkne hamulca to leciutko przygasają kontrolki i obroty spadają do ok500 jak puszcze hamulec to się zwiększają ,ale jak zara to powturze to jest wszystko już ok wciskam i puszczam obroty są idealne ,ale bywają dni gdzie jak chcem wrzucić bieg to obroty gwałtownie spadają i rosną tak jakby ktoś dodawał gazu i odejmował(taki harakterystyczny zryw)wtedy autkiem mocno szarpie i moimi nerwami też.

a może ma coś wspólnego z tym akumulator który miałem odłączony na jeden dzien,zresztą sam już nie wiem Dziękuje i pozdrawiam.

heyo ja mysle ze ci te kontrolki przygasaja bo jest spadek napiecia przez swiatla stopu.( zarowki 2*21w) pozdrawim jak nie wiem co,
zycie sklada sie wlasnie z takich jakichs dziwnych zamotanych roznych problemow.