Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Ania-MaxCarAudio Profesjonalista Audi A3 Bydgoszcz | 2005-12-02 14:30:17 Witam serdecznie wszystkich!
Nie znalazłam innego miejsca, a wypada się przedstawić zaczynając udział w dyskusjach. Mam na imię Ania i reprezentuję cały team Max Car Audio z Bydgoszczy. Na co dzień zajmujemy się szeroko pojętym robieniem hałasu ![]() Na forum chcielibyśmy pomagać Wam, odpowiadać na Wasze pytania, próbować doradzić. E-mail oraz GG jest zawsze do Waszej dyspozycji, a na ile czas pozwoli, jak najczęściej będę sczytywać wasze topiki w dziale car audio i brać udział w dyskusjach. Pozdrawiam w imieniu całej załogi MCA ![]() |
![]() Bolls_no1 Profesjonalista Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-12-03 08:06:05 Witam ![]() ![]() |
![]() Ania-MaxCarAudio Profesjonalista Audi A3 Bydgoszcz | 2005-12-05 12:52:54
Sytuacja jest w miarę przejrzysta. Wybrałeś dość ciekawy przód- a jak wiadomo, żeby auto grało porządnie i profesjonalnie podstawą jest stabilny przód- super systemowe głośniki + radio. Tylko na takim przodzie jest jakikolwiek sens budowania tyłu. W aucie tak jak w konstrukcji budowlanej- bez fundamentu nie ma sensu planować ilości i wiekości okien, bez dobrego przodu, nie ma sensu myśleć o tyle. A tutaj przód jest, systemowe Hertze i to dośc wysoka półka, 16,5 cm- osobiście jesteśmy maniakami głośników Proa Systemu (Vify, Micro Precisiony, Perlessy, teraz wyszła nowa seria Proa Simplex- na komponentach Vify- śśśśświetna jazda), ale absolutnie nie mam nic przeciwko Hertzom ![]() Do tego bez wątpienia potrzebne jest wytłumienie drzwi, żeby dać głośnikom warunki do grania. Bardzo często zyskują przy tej operacji kilkadziesiąt procent więcej mocy. Nic dziwnego- tworzymy w ten sposób dla głośnika coś w rodzaju kolumny. Wytłumienie to jedna z ważniejszych rzeczy, zwłaszcza, gdy myślimy o tyle. Radio- rozumiem, że myślimy o modelu DB358RMP- tutaj wiele nie trzeba mówić, Clarion to Clarion, nadaje dźwiękowi dużo "mięsistości" i jest troszeczke bardziej miękki od Alpine`a, ale to już są detale tak na prawdę ![]() Co do tyłu- zawsze polecam tylko to co najlepsze czyli mastera wśród subwooferów- JL Audio- bez dwóch zdań nie ma lepszych, to po prostu mistrzostwo świata, żaden inny bas nie jest w stanie być tak dynamicznym i przy tym tak porażającą mocnym. W zasadzie co do serii... JL Audio to marka sama w sobie, czy wyższa czy "niższa" półka... to zawsze ta sama perfekcja ![]() W razie co mogę służyć ofertówką subów JL-ka. Wzmacniacz który lezy jak ulał w tym zestawie to Genesis, 4-kanałóweczka Profile Four, w razie braków funduszu, można pomyśleć o XETEC`u- na prawde solidne wzmacniacze, a cenowo nie szokują, 4-kanałówka V 200.4, wyższy model XI-240.4. Do tego jakiś kondensatorek, w zasadzie tutaj już dowolność jest spora, caliber, phantom- to takie przyjazne i cenowo i markowo. W razie pytań jakichs bardziej szczegółowych odezwij sie na maila ![]() Pozdr. |
![]() Voy Mod Poldżons Constarownia/Sunderland | 2005-12-05 13:57:16 Witam ![]() |