BMW sekwencja cos duzo pali prosze o rady

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wiec mam gaz sekwencje w bmw 320 6 cylindrow i tak chcialem sie zapytac bo na poczatku spalil dobrze potem palenie sie popsulo bo chyba powietrze uciekalo bo srobki goscie z gazu kolo kolektora nie dokrecili.I wczoraj sprawdzalem tak spalanie i za 30 zl zrobil duzo wiecej niz w ten sam dzien zaraz jak zatankowalem za 10 zl bo przejechal ledwo 20 km na gazie czy mozliwe jest ze w gazie jak sie za malo tankuje ze spalanie jest lipne???co wy na ten temat wiecie bo ja sie na gazie nie znam i mysle zeby zatankowac go na maxa przejechac 100 kim i znow na maxa zeby sprawdzic czy to ma znaczenie czy na koncu jest spalanie gorsze??prosze o pomoc a gaz dopiero tydz temu zalozylem

Cytat:
2005-11-05 12:12:06, ShoX pisze:
wiec mam gaz sekwencje w bmw 320 6 cylindrow i tak chcialem sie zapytac bo na poczatku spalil dobrze potem palenie sie popsulo bo chyba powietrze uciekalo bo srobki goscie z gazu kolo kolektora nie dokrecili.I wczoraj sprawdzalem tak spalanie i za 30 zl zrobil duzo wiecej niz w ten sam dzien zaraz jak zatankowalem za 10 zl bo przejechal ledwo 20 km na gazie czy mozliwe jest ze w gazie jak sie za malo tankuje ze spalanie jest lipne???co wy na ten temat wiecie bo ja sie na gazie nie znam i mysle zeby zatankowac go na maxa przejechac 100 kim i znow na maxa zeby sprawdzic czy to ma znaczenie czy na koncu jest spalanie gorsze??prosze o pomoc a gaz dopiero tydz temu zalozylem

troszkę haosu się wkradło w Twój opis. Nie, ilość gazu w butli nie powinna mieć wpływu na spalanie, czy masz 5 litrów czy 50 litrów spali tyle samo, na spalnie może miec wpływ natomiast sam gaz, jezeli jest beznadziejny to ze spalania 10/100 spokojnie może sie zrobić 15/100. Staraj się tankowac gaz na jednej stacji, sprawdzonej. Tankuj do pełna najlepiej, bo minimalizujesz uszkodzenie zaworów zabezpieczjących prowadzących do butli. Mniej tankujesz-rzadziej sa używane a sa z tego co pamietam dwa. Nie wyjeżdżaj gazu do końca, jak już zatankujesz do pełna to sprawdź jaki zasięg masz na tej butli i później operuj licznikiem. pzdr

mozna o innych zdanie,tankuje na jecie wiec nie wiem co jest nie tak

A jak jeżdzisz samochodem???

Cytat:
2005-11-05 14:41:46, ShoX pisze:

podp..ane paliwa sa na kazdej stacji, niezaleznie czy to Jet, Bp, Shell, Orlen czy inne i niezaleznie czy to lpg czy benzyna..

taki reminder
pozdrawiam

Cytat:

a to moje tobie się nie podoba? Czy myślisz że głupoty piszę?

Cytat:
,tankuje na jecie wiec nie wiem co jest nie tak

To o niczym nie swiadczy szczególnie ze to gaz jest...