Lantra 1.5 gaz problem z obrotami

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Lantra 1.5 93r mam problem z obrotami silnika. Samoistnie silnik wchodzi na 2500 obrotów przy zasilaniu gazem. Silnik krokowy bosch czyściłem, rozbierałem bez rezultatu. Fachman odcioł napięcie podtrzemania sterowika bez żadnego rezultatu, Instalacja gazowa LANDI/RENZO LCS

Cytat:
2005-11-07 21:27:03, leb97 pisze:
Lantra 1.5 93r mam problem z obrotami silnika. Samoistnie silnik wchodzi na 2500 obrotów przy zasilaniu gazem. Silnik krokowy bosch czyściłem, rozbierałem bez rezultatu. Fachman odcioł napięcie podtrzemania sterowika bez żadnego rezultatu, Instalacja gazowa LANDI/RENZO LCS

Silnik krokowy... Jego czyszczenie nie zawsze musi pomóc. Może być ubity jak mucha w lato. Spróbuj poszukać na podmianę jakiejś używki. Tak, żebyś mógł oddać. Z drugiej strony... z tego co napisałeś wynika, że na benzynce jest ok. Zatem krokowy nie musi być właściwą drogą. Podjedź gdzieś do ASO na komputerek.
Daj znać o postępach

Jezeli na benzynie jest ok to znaczy ze zle jest ustawiona instalacja gazowa. Temat czesto przerabiany. Zbyt duza ilosc gazu podawana na biegu jalowym. Przypadkiem nie bawiles sie sruba na parowniku albo ustawienami komputera?

Ustawieniami gazu sie nie bawię a tym bardziej jest on na gwarancji. Gazownik stwierdził, że to silnik krokowy. Silnik sam sam rozbierałem łącznie z cząścią elektryczną i wszystko jest KO. Pozdrawiam

Zmien gazownika. Wiem ze trudno znalezc dobrego bo przewaznie sa to goscie ktorzy potrafia jedynie zamontowac instalacje a o regulacji nie maja zielonego pojecia. Jezeli na benzynie jest ok to znaczy ze krokowy jest ok i niech ci kitu nie wciska. Mialem podobny problem i z kilku odwiedzonych zakladow lpg tylko w jednym znalazlem faceta ktory wiedzial o co chodzi i zrobil co trzeba. I tez sie nasluchalem ze ips jest zepsuty albo silnik ciagnie lewe powietrze i wiele innych bzdur. Jednym slowem o monterach gazu nie mam dobrego zdania, partacze i tyle.