MotoNews.pl

OT: Skradziono sprzęt fotograficzny!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć,

Sorki za OT, ale koledze puknęli z samochodu następujący sprzęt (z nr seryjnymi):

Canon EOS 1D mk2 - 246031
EF100-400mm f/4.5-5.6L IS USM - 263566
EF24-70mm f/2.8L USM - 345010
EF135/2L USM - 223564
Speedlite 580EX - 174973

Apacer - 280446200025
Czytnik Kingston

Karty Sandisk Ultra II
CF 1GB - BB05035WB
CF 1GB - BB0408YKA
SD 1GB - BB0508YN
Sd 512MB - AX0506YH

wężyk spustowy RS-80N3

Torba Lowepro Stealth Reporter 500 - odpięte boczne paski.

Sprzęt jest znacznej wartości (samo body 1D MkII, to około 15tyś). Gdyby ktoś spotkał takowy sprzęt na giełdzie, w necie, czy gdziekolwiek indziej - prośba o kontakt z byłym niestety właścicielem pod nr telefonu 507032777.

powiem krotko ch.jowo
zawsze chcialem sobie kupic taki aparacik
zajebisty sprzecik
aby sie szybko znalazl

pozdrawiam

ok b ęde miał baczenie na takie rzeczy
paru moich znajomych się w tym porusza więc im też zapodam temat.
Powodzenia w ściganiu gnoja...

a gdzie to sie stalo?

w wawie?

U nas w okolicy tak jumają, że ryzykiem jest pozostawienie w bryczce starego bereta. A co dopiero taki sprzęt foto

To było w Wawie na rogu Grójeckiej i Opaczewskiej (Kodak, wietnamska restauracja, niedaleko komisariat). Buchnęli mu torbę z Renaul Partner. Była w bagażniku. Poszedł sobie do wietnamców zjeść...

To jest moja okolica. Ostatnio nieźle tam kroją

Dzięki wszystkim za reakcję. Jak się pewnie domyśliliście (choćby po przeznaczeniu i wartości sprzętu) torba z zawartością, to narzędzie pracy zawodowego fotografa. Gdyby chodziło o aparacik do zdjęc z wakacji - nie zawracałbym Wam głowy

[ wiadomość edytowana przez: miklo dnia 2005-11-05 11:31:09 ]

No i (prawie) po sprawie. Policja odzyskała prawie cały sprzęt. Gówniarze skubali następny samochód i wpadli na gorącym uczynku. Po przetrzepaniu ich mieszkań nie znalazł się tylko obiektyw EF135/2L USM - 223564

No cóż! Jak widać i policja ma swoje dni lepsze i całe szczęście że odzyskano sprzęt! Takich skubańców powinno się piętnować na głównym rynku miasta, może lepszy skutek by odnosiło na takich złodziei! Jak Ja nie cierpię złodziejstwa!

Rączki, nóżki, główki na plasterki CIACH CIACH CIACH

niezle zamieszanie sie zrobilo z tego powodu na forum Canona.
ale ciesze sie, ze sprzet sie znalazl. jednak polska policja czasem sie przydaje

to dobrze ze sprzecik wrocil
bo szkoda by bylo

Cytat:
To było w Wawie na rogu Grójeckiej i Opaczewskiej

Cytat:
To jest moja okolica. Ostatnio nieźle tam kroją

Naszczęście mieszkam na drugim końcu Opaczewskiej - tam jest trochę lepiej Miklo

Cytat:
2005-11-06 20:23:09, Krzysiu1981 pisze:
Naszczęście mieszkam na drugim końcu Opaczewskiej - tam jest trochę lepiej Miklo

Czyli w tej burżujskiej okolicy mieszkasz? Osz kurna Ja zamieszkuję pomiędzy Szczęśliwicką a Białobrzeską. Pisząc "moja okolica" miałem na myśli starą ochotę

Cytat:
Ja zamieszkuję pomiędzy Szczęśliwicką a Białobrzeską.

To wy gdzies tam blisko mieszkacie i mnie widze, skoro skrzyzowania z Grójecka.
Ja na Sierpińskiego sobie pomieszkuje

Cytat:
2005-11-07 10:42:17, Vino pisze:
To wy gdzies tam blisko mieszkacie i mnie widze, skoro skrzyzowania z Grójecka. Ja na Sierpińskiego sobie pomieszkuje

To na BP masz blisko Ja na Częstochowskiej. Trzeba jakiegoś ochockiego spota skręcić O ile moja padaka będzie jeszcze jeździć

Zróbcie se OchotaTeam i dołączcie to Evo-padaka z Opaczewskiej i będziecie nie do ruszenia

Cytat:
2005-11-07 14:00:42, Solltys pisze:
Zróbcie se OchotaTeam i dołączcie to Evo-padaka z Opaczewskiej i będziecie nie do ruszenia

Jak mi się czołg rozkraczy, to faktycznie będzie NIE_DO_RUSZENIA

Cytat:
Czyli w tej burżujskiej okolicy mieszkasz?

przy tych nowych budynkami "bardzo ładnie" wygląda moja Oma (chciałem napisać trup, który powinien zostać wycoany z ruchu )

ale jak dobrze się wszystko ułoży to niedługo będzie coś lepszego.... pewnie jakieś B (lepsze bo nowsze!!)

heheh,
daj namiar na tego kolesia to sie przejade do wawy na powtorke. Tyle kasy zostawil w aucie...
smieszny koles nie?

Bez urazy ale moja pierwsza reakcja nie byla wspolczujaca tylko wesoła...
Nie dziwi mnie zostawienie radia, panela itp. bo to wkoncu czlowieka tez wkur.. ciagle ze soba jak pies ten panel, a do tego jeszcze sie rysuje itp.
Ale czesto widze laptopa, wlasnie aparaty foto, te drogie czy tanie ale jak pukna szbke to kosz nie maly.

Swoja droga kiedy w tej polsce bedzie normalnie...?

Cytat:
2005-11-09 13:20:58, kufcio pisze:
heheh, daj namiar na tego kolesia to sie przejade do wawy na powtorke. Tyle kasy zostawil w aucie... smieszny koles nie? Bez urazy ale moja pierwsza reakcja nie byla wspolczujaca tylko wesoła... Nie dziwi mnie zostawienie radia, panela itp. bo to wkoncu czlowieka tez wkur.. ciagle ze soba jak pies ten panel, a do tego jeszcze sie rysuje itp. Ale czesto widze laptopa, wlasnie aparaty foto, te drogie czy tanie ale jak pukna szbke to kosz nie maly.

Koleś miał też laptopa. I go zabrał. Nie miał za bardzo możliwości, żeby brać ze sobą jeszcze dużą torbę z kilkoma kg sprzętu do knajpy. Może miał jeszcze samochód na plecy zabrać? Kurka - nie można wyjść z domu, bo mogą okraść, nie można zostawić samochodu pod blokiem, nie można w tym samochodzie nic zostawić. I jak coś komuś rąbną, to śmieszny koleś, bo nie siedział na torbie foto z samochodem na plecach w mieszkaniu.

Śmieszny, to Ty jesteś.