Drążek stabilizacyjny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hej panowie cos mi puka z prawej strony i podejzewam drazek stabilizacyjny. moje pytanie to: ile trzeba zaplacic za taki?
pozdrowienia czesc

Drążek, czy łącznik drążka?
Łączniki od 30PLN za badziewne.

Jak puka to nie trzeba od razu wymieniać na nowy tylko zacząć od gum.
1. Od tej co mocuje drążek do ramy - koszt to o ile dobrze pamiętam 12 PLN 1 szt, ale jest z tym trochę roboty bo trzeba całą ramę opuścić kilka cm.
2. Jak juz wcześniej kolega Skolmi napisał - łącznik.

Z tymi gumami co mocują drążek do ramy to odradzam tanie podróbki bo szkoda dwa razy robote robić. Mi starczyły na pół roku, a potem musiałem kupić drugie tym razem orginały - śmigam do dziś (przeszło dwa latka).

[ wiadomość edytowana przez: R_O_Y dnia 2005-11-07 11:46:54 ]

Cytat:
2005-11-07 09:31:21, Skolmi pisze:
Łączniki od 30PLN za badziewne.

A tam od razu badziewie

musisz wymienic gumy,koszt dobrych kolo 40zl i łącznik stabilizatora juz taki w miare kupisz za ok 50zl
a wiec 100zl i po problemie,ja pracuje w hurtowni matoryzacyjnej i na wszystkie czesci mam 45 % rabatu wiec mnie takie rzeczy kosztują grosze

Wymieniałem gumy na drążku już dwa razy pod domem. Nie dawajcie zarabiać mechanikom. Wystarczy odkręcić przednią srubę objemki a tylną maksymalnie poluzować. Gumę wypychamy wkrętakiem a nową po przekoszeniu na przecięciu wpychamy pod objemkę. Pierwszy raz zajmuje pół godziny na stronę. Nie kupujcie gum bez wewnętrznych wkładek ślizgowych. Wytrą się po pół roku.