[zima] Wazelina czy co?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiatm
Nadeszła zima a z zimą pierwsze przymrozki i śnieg który jak szybko spadł tak szybko topnieje. Wczoraj mialo właśnie miejsce takie zjawisko. Gdy wieczorkiem wsiadałem w Essa zwrociło moją uwagę to iż uszczelka drzwiowa "przykleila się do drzwi i stawia maly opór przy otwieraniu. Przypuszczam że dostałą się tam woda i troszkę ją ścięło i z tego powodu drzwi tyrzymały. Więc postanowiłem że nasmaruje uszczelki. Co polecacie?
*Wazelina techniczna
*jakiś spray temu problemowi dedykowany
*......................

A co do zamków czy jeśli jest centralny + pilot to czy musi być też zalany zamek jakimś smarem żeby nie zamarzł ?

wazelina bedzie syfiasto sie kleic, moze smar silikonowy ??

Cytat:
2005-11-21 09:02:00, polityk pisze:
wazelina bedzie syfiasto sie kleic, moze smar silikonowy ??

Prebarat GUMMY z chyba Ac-Cosmetics.. za duza butelke sprayu kosztuje chyba 5 czy 6 zlotych. Sprawdzil sie doskonale w zeszlym roku. Teraz tez trzeba kupic aby nie bylo niespodzianek!

Wazelinę to bym raczej odradzał z uwagi na zawartość wody, raczej preparaty coś w ten deseń co podał biernuś

Cytat:
2005-11-21 09:20:13, _kruchy_ pisze:
Wazelinę to bym raczej odradzał z uwagi na zawartość wody, raczej preparaty coś w ten deseń co podał biernuś

to trza sie bedzie zaopatrzyć
choć pewnie odwiedze jakiś supermarket - pewnie trafie do REALA i coś kupię ale czy to będzie dobre kto wie

a co myśłicie na zlaaniu zamka?

mi spray nie pomógł o dziś esina drugi raz została pod blokiem

Kiedyś w Autobildzie był test i spraye nizbyt dobrze wypadły, najlepsze wyniki miały takie z gąbką w płynie nakładane niczym pasta do butów płynie, wygrał Sonax przed Shell'em, ja sonaxa uzywałem jak miałem Golfa i działał wręcz wybornie tyle że kosztowało opakowanie nie 5-6 PLN jak spray tylko coś koło 25-30 PLN

Cytat:
2005-11-21 10:45:01, _kruchy_ pisze:
Kiedyś w Autobildzie był test i spraye nizbyt dobrze wypadły, najlepsze wyniki miały takie z gąbką w płynie nakładane niczym pasta do butów płynie, wygrał Sonax przed Shell'em, ja sonaxa uzywałem jak miałem Golfa i działał wręcz wybornie tyle że kosztowało opakowanie nie 5-6 PLN jak spray tylko coś koło 25-30 PLN

wiesz kruchy - lepiej wydać 30zełek niż odmrażać sobie palce siłując się z drzwiami - albo połamać klamkę

Tu jest artykuł w języku naszych sąsiadów z Zachodu...

W kategorii Note czyli ocena:

geeignet - nadaje się
bedingt geeignet - nadaje się w stopniu ograniczonym
nicht geeingnet - nie nadaje się

Niemcy próbowalio nawet talku ale sa problemy z nanoszeniem ...

tia artykuł jest ale ale jak go zrozumieć i gdzie kupić te preparaty co tam sa?

Uszczelki można posmarowac gliceryną, do dostania w aptece.
pozdro

Cytat:
2005-11-21 11:52:13, lukas_s pisze:
tia artykuł jest ale ale jak go zrozumieć i gdzie kupić te preparaty co tam sa?

Mój mały rozumek podpowiada żeby sie udać na stację benzynową, ale może w Krakowie na stacjach nie ma takich rzeczy

Cytat:
2005-11-21 12:03:48, _kruchy_ pisze:
Mój mały rozumek podpowiada żeby sie udać na stację benzynową, ale może w Krakowie na stacjach nie ma takich rzeczy

na stacjach jest drogo ale powiem tak ze znalazlem cos takiego jutro bede testowal
w sprayu ale do nakladania na gabke

U mnie wazelina techniczna zdala egzamin zeszlej zimy !

no przeciez juz raz ze slawasem wałkowalimsy temat wazeliny

Cytat:
2005-11-22 01:18:44, VinCe pisze:
no przeciez juz raz ze slawasem wałkowalimsy temat wazeliny

no to kolega teraz sie przyznal ale myślę że chodzi o uszczelki i wazeline

a tak poważnie szukałem i nie ma tego wątku

Krem glicerynowy do rąk spisuje się znakomicie

Pozdrawiam
Brzuzens

Cytat:
2005-11-22 10:06:48, brzuzens pisze:
Krem glicerynowy do rąk spisuje się znakomicie Pozdrawiam Brzuzens

ale do uszczelek? nie do rak?

jest

kurna, ma ktoś może jakiś pomysł, bo mimo że smarowałem uszczelki w jednych drzwiach smarem silikonowym /dwukrotnie i to dwoma innymi specyfikami/ a w drugich wazeliną to i tak przymarzają na amen

za cholerę nie idzie ich otworzyć

spotkał sie ktoś z czymś takim????