| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kielkac | 2005-11-10 08:40:48 jak ma metalowy kolektor to tak jak 2.0 16v, a jak plastik to sekwencja... |
autoseba Jeep Wrocław | 2005-11-10 14:21:10 Widzę że kolega z wrocławia to dobrze ,ale ikonke to musisz zmienić ta już jest zarezerwowana
Pozdrawiam |
mechaniczek opel omega b mlawa | 2005-11-10 16:13:22 witam wiadomo sekfencja to sekfencja ale ja mam zwykly i nienazekam na zadne szarpania i jakies tam inne udziwnienia poprostu trzeba miec dobre i nowe swiece i przewody i bedzie ok dla mie sekfencja jest lepsza poniewarz miej pali gazu do 40%miej gazu wiec przy pokonywaniu wiekszych odlegolsci i tak sie oplaca choc kosztuje dwa razy wiecej niz normalna instalka lub wiecej ale jak ok . autem jezdzi sie podobnie pozdrowionka i odpowiadajoc na pytanko jak bym mial kaske to zalozylbym sekfencje i niewazne jaki ma kolektor dolotowy bo i tak wyjdzie ze sekfencja sie szybciej zwroci wiec to tyle dzieki |
Ewos Opel Omega C 2.2 16V ... Rybnik-Warszawa | 2005-11-10 17:15:36 Powiem Ci tak, miałem b 2.0 16V gaz ale nie sekwencja.
4 razy wymieniłem przepływomierz. Teraz mam C 2.2.motor i nie zaloze juz gazu, chodz przeplywka inna to i tak swoje kosztuje. Jak chcesz do takiego auta zakladac gaz to moje zdanie jest takie ze wolalbym wydac wiecej na sekwencyjny wtrysk niz mnie i .... Wlasnie i nie wiadomo. Sam C dla mnie jest super, to tak zebys jeszcze bardziej sie napalil. Ewos |
MEGA_3 LOB WETERAN caravany dziwne Kalisz | 2005-11-10 17:36:55
nie pisz takich bzdur! jedynie wtrysk gazu w stanie ciekłym (Vgen) może dawać oszczędności w porównaniu do instalacji LPG I, II, IV gen |
PEPE 3,2V6 TORUŃ | 2005-11-10 19:06:25 Generalnie silnik 2,2 to to samo co 2,0 pomijając inną konsytukcję wałków wyrównoważających ,a le to mechanika .
Nie ma w nim też disa tylko osobne na każdy cylinder cewki . Na zwykły gaz nadaje się tak samo jak 2,0,ale gdybyś dał się przekonać kolegom na sekwencję to moja propozycja jest taka że znajdz najlepiej silnik 2,5 lub 2,6. Za waspomnianego wcześniej Elpigaza dałem 4,5tys do silnika 3,0MV6. C z silnikami 2,2 nie miewa często zbyt dużych wypasów (np.Navi kolorowe,skóra itp),inaczej 2,5 lub 2,6. Jeśli 2,5 lub 2,6 w manualu to spalanie w porównaniu do 2,2 jest nieznaczne lub żadne w zależności od sposobu użytkowania. Dzwięk V6ki i frajda z jazdy nie wymagają komentaża . Pozatym silnik 2,2 nie ma zbytdobrej sławy . |
Cegiel Wrocław | 2005-11-10 20:56:42
musze bo na wszystkich forach mam ta ikonke |
Cegiel Wrocław | 2005-11-10 21:02:33
spracyzuj jeśli możesz ---------------------------------------------------- ps. nie lubie skóry w samochodzie, samochód tylko w manualu generalnie więcej dla mnie nie trzeba, mój poprzedni samochód miał 1.8 z gazem to i tak te 2.2 bedzie latać. Sekwencja odpada do roboty mam 5 km za długo by mi sie zwracala instalacja jak nie bede mógł założyć do tego motoru zwykłej instalacji to nie kupie tego auta dlatego nie warto rozstrząsać kolejnej rozmowy o wyższości sekwencji nad zwykłą instalacją bo mnie nie stać na sekwencje
pozdrawiam |
kielkac | 2005-11-10 22:24:59
hmmm... i tak jestem zdania, ze dobrej klasy, porzadnie skonfigurowana i zamontowana instalka 2-generacji powinna wystarczyc (chyba, ze czegos nie wiem o konstrukcji 2.2 16v), ale nie rozumiem powyzszego cytatu. nie stac cie na sekwencje za 4,5 kola? zastanow sie wobec tego czy stac cie na ome tzw. "c" ... |
PEPE 3,2V6 TORUŃ | 2005-11-11 00:08:08
Częsciej niz zwykle ulegają uszkodzeniom mechanicznym układu korbowego. Poszukaj na Mobilu czy Scoucie napewno znajdziesz Motorschaden,kolben defekt lub cos podobnego. A zwykły gaz bedzie na pewno chodził. PZDR |