| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jarrni HF MEMBER Hyundai Lantra Piaseczno | 2005-11-08 10:44:05 Witam,
Czy jest rozroznienie podczas zakupu przegubu zew. do lantry?? na lewy lub prawy??? czy jest taki sam na obie strony?? |
damian-k HF MEMBER Opel Astra Szczecin | 2005-11-09 18:36:11 jeżeli chodzi o przegób zew do lantry J1 z 91-93r przynajmniej silnik 1.6 bez abs to prawy i lewy są takie same i nie ma podziału. jest problem z dostaniem takiego przegubu więc trzeba pytać o takie do galanta.
NIE KUPUJ JC!!! padnie po 100km [ wiadomość edytowana przez: damian-k dnia 2005-11-09 18:37:44 ] |
CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2005-11-09 21:59:23 ja mam rownie banalne pytanie i nie chce zakladac osobnego postu wiec pisze tu.
jak ma sie sprawa z gwarancja na przegob ponoc dawaja rok gwarancji nawet w JC. Tylko co trzeba spelnic zeby te gwarancje potem uwzglednili przy ewentualnym padzie przegobu, cos mi sie zdaje ze pewnie musi byc pachunek z ASO ze byl u nich montowany, bo tak mysle ze nie uznaja gwarancji jesli by sie go zalozylo samemu. Moze ktos ma tego typu doswiadczenia i sie nimi podzieli. |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-11-09 22:54:06 dzwoń do Jc po warunki gwaracji i tyle.... |
damian-k HF MEMBER Opel Astra Szczecin | 2005-11-10 15:50:49 Ja kupowałem przegób JC również z gumą i obejmą i przejechałem aż jakieś 100km i zaczął stukać, nie jest to jeszcze aż takie głośne stukotanie ale przegób już się odzywa. Pozatym to samo było z przewodani wysokiego napiecia JC które po 3 miesiącach przebijały tak że na benzynie nie dało się jezdzić.
Jeśli chodzi o gwarancję to wygląda to tak że najpierw trzeba jechać do dystrybutora JC i ich warsztatu i tam facet stwierdza że faktycznie stuka i coś z nim nie tak po czym wymontowują przegób i odsyłają na jakieś 2 tygodnie do producenta (w tym czasie auto stoi na cegłach). Po tym czasie producent określa czy przegób jest faktycznie zepsuty i z czyjej winy (naogół z twojej) ale leżeli już uda się udowodnic ze to jest wina fabryczna to wtedy przysyłają albo naprawiony albo nowy przegób. Jest też czasem szansa że ten zepsuty odsyłaja na reklamacją a ty kupujesz nowy przegób i go od razu montujesz jak przychodzi opinia od producenta wtedy wzwracają ci kasę za przegób. [ wiadomość edytowana przez: damian-k dnia 2005-11-10 15:57:23 ] |