MotoNews.pl
10 Seat cordoba z instalacją landi renzo-pomocy (119503/0) - NT

Seat cordoba z instalacją landi renzo-pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zamontowałem niedawno sekwencje landi renzo ogulnie jest ok ale nie znosi 1200 obrotów,przy ruszaniu i znianie z 1 na 2 zaczyna szarpać .czy ktoś miał podobny problem i jak go rozwiązał

Serwus,

mam podobny problem z ta sama instalacja z tym, ze u mnie szarpie przy 1200 na każdym biegu. Jak na razie bylem w jednym zakladzie, w ktorym modyfikowali mi mape wtrysku gazu podczas jazdy. Nie dalo to wiele-problem wrocil po przejechaniu kilku kilometrow.
Watpie wiec aby byl to problem zlego wyregulowania instalacji, tym bardziej, ze rowniez sam bawilem sie z ustawieniami tej mapy. Mysle raczej, ze jest to usterka mechaniczna-przynajmniej teraz nikt mnie nie bedzie zwodzil i kasowal za proby nieudanej regulacji. Jak na razie walcze z ta usterka i szukam zakladu, ktory sie z nia upora.
Jezeli cos sie zmieni to na pewno dam Ci znac. Licze rowniez na pomoc z Twojej strony .
Pozdrawiam i zycze udanej walki z LandiRenzo Omegas

ustawianie nic nie daje,padło na brudną przepustnicę,pojechałem do kumpla do serwisu-powiedział że moge ją wyczyścić sam(bez adaptacji)komp ją sam sobie ustawi po jakimś czasie.
nic nie pomogło jest tak samo
w poniedziałek odstawiam fure do gazownika niech kombinuje.
wydaje mi się że to wina podciśnienia
kumplowi też żle podłączyli w tej samej instalacji przewód podciśnienia i całkowicie gasł samochód
nara

Ok. Zamierzam zrobic to samo, tylko ze u mnie mechanik ma dopiero wolny czas na 9 listopada Do tej pory nie zamierzam z tym wiecej walczyc.
Daj znac czy wizyta cos pomogla.
Pozdrawiam.

wyczyszczona przepustnica zrobiona adaptacja w serwisie no i
ku-wa to samo.szkoda tylko kasy

właśnie dzwonił do mnie gazownik,że jest wszystko ok
walczył z autem dwa dni wieczorem odbiore
mam nadzieję że powie mi co było źle
jak coś się dowiem to dam znać

działa lepiej
ale gazownik sobie ze mnie zakpił bo na 1200 nadal przerywa
co dalej

siemanko
dzwonił do mnie gazownik
dowiadywał się u techników landi co jest grane z moim autem
prawdopodobna przyczyna za długie przewody gazowe między wtryskiwaczami a kolektorem
odstawiam samochód 16 listopada dam znać co się dzieje

witam !
zanim oddasz - mogłbyś może pomierzyc jaka jest długośc tych przewodów obecnie ?
tak ... dla walorów poznawczych

dobra
w wolnym czasie to zrobię
jestem zawalony pracą
nara

Serwus,
9.11 bylem u gazownikow i co do przewodów to raczej watpie. U mnie byly nierowne-roznica miedzy najkrotszym a najdluzszym wynosila z 5 cmWymienili na rowne i nic to nie dalo. Dokumentacja mowi, ze dlugosc nie powinna przekraczac 25 cm (przynajmniej tak wyczytalem we wloskiej instrukcji montazu) i u mnie tak jest-przewody maja okolo 22 cm.
Co do wizyty to moi gazownicy stwierdzili, ze winny jest albo komputer(60%) albo listwa wtryskiwaczy(40%). Niestety nie mieli tych czesci na stanie i jestem z nimi umowiony dopiero na 21.11.
Sprawdzili dla pewnosci reduktor-wpieli w jego miejsce inny i auto zachowywalo sie po staremu-szarpalo przy 1200 rpm.
Pozostaje wiec wierzyc, ze ich dniagnoza jest trafna...zreszta najblizszy poniedzialek pokaze
Odezwe sie po wizycie co i jak.
Pozdrawiam.

witam
u mnie długość od wtryskiwaczy do kolektora 35 cm ,chyba przesadzili
od reduktora do wtrysków około 50 cm
zobaczę co będzie w środę po wizycie

dzieki za odpowiedz -

oj ! chyba rzeczywiście przesadzili ..
u mnie jest ok. 20 cm i zwrócilem uwagę , ze są w miarę jednakowej dlugosci.
U mnie problemy zniknęly po zamontowaniu nowego softu tzn. przestał gasnąc za pierwszym razem. Wycie reduktora zlikwidowali przez zastosowanie amortyzacji . Jak bedzie z paleniem ....zobacze po weekendzie .
(co przyjade do gazownika - nowy soft ... czy to nie przesada? > robią sobie jakieś testy na klientach , czy jak?? )

właśnie wracam od gazownika jest świetnie
przewody zostawili,nic nie skracali stwierdzili,że nie mają znaczenia (wcześniej mówili że to jest przyczyną )
najważniejsze że zlikwidowali to wstrętne przerywanie poprzez skrócenie czasów otwarcia wtryskiwaczy z 2 ms( tak jest w standardzie) do 0,5 ms tak przynajmniej mi powiedzeli
teraz jest jak na benzynie

jest fajnie
spalił 7,5l na 100km na trasie chyba zejdę poniżej 7l