MotoNews.pl

Żarówki 21W/4W

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Są to żarówki dwuwłóknowe (tył-pozycja i przeciwmgłowe) no do ch**a wafla wszędzie tylko 21W/5W a tych moich nie ma. Już prawie kupiłem, ale okazało się że dziubki są inaczej ustawione. Czy ktoś z posiadaczy ATU wie gdzie w Łodzi można dostać takie cudo

A czemu Ci to robi różnicę? Nie można zastosować tych o 1W mocniejszych?

Cytat:
2005-11-24 17:00:54, delta9 pisze:
okazało się że dziubki są inaczej ustawione.

jak wyżej
gdyby ustawić te dziubki na lini kątomierza to w 21/5 jeden będzie na 0stopni a drugi na 180
w 21/4 jeden na 0 a drugi na ok 150-160
i nie wchodzi

[ wiadomość edytowana przez: delta9 dnia 2005-11-24 17:51:18 ]

[ wiadomość edytowana przez: delta9 dnia 2005-11-24 17:52:45 ]

Może spróbuj spiłować na gładko ten drugi dziubek? - Ja tak montowałem dwuwłóknowe 21/5W zamiast nominalnych 21W. Na jednym dziubku żarówka też sie nieźle trzyma, a poszukiwania miałbyś z głowy.

Tu są, tungsram 21W/4W, po 1,15 zł/szt

Podjedź do serwisu VW i spytaj o żarówki stopu do Passata po 2000 r. One mają takie przestawione dziubki. Powinno pasować.

Ciekawi mnie czemu w ogóle są dwa typy żarówek? Przecież ten 1W to żadna róznica.

Cytat:
2005-11-24 20:29:12, Grzech pisze:
Ciekawi mnie czemu w ogóle są dwa typy żarówek? Przecież ten 1W to żadna róznica.

w samochodach wyposażonych w uP system monitoringu stanu oświetlenia ma, i pali sie kontrolka że coś jest nie tak.

Cytat:
2005-11-24 19:41:37, MichalSW pisze:
Podjedź do serwisu VW i spytaj o żarówki stopu do Passata

dla pewności -chodzi mi o pozycje z przeciwmgłowymi a stopu to już są normalne 21W12V-myślisz ze mogą mieć?
byłem na różnych stacjach benzynowych, na ostatniej koleś zapytał "to od zachodniego wozu?"
-taa jasne

Cytat:
2005-11-24 22:48:57, delta9 pisze:
(...) chodzi mi o pozycje z przeciwmgłowymi (...)

Ale to raczej nieduża różnica do czego producent zastosował dany typ żarówki. Nie ma chyba innej 21w/4w niż ta jedna. Przynajmniej strona philipsa nie wykazuje innej.

Cytat:
2005-11-24 22:48:57, delta9 pisze:
dla pewności -chodzi mi o pozycje z przeciwmgłowymi a stopu to już są normalne 21W12V-myślisz ze mogą mieć? byłem na różnych stacjach benzynowych, na ostatniej koleś zapytał "to od zachodniego wozu?" -taa jasne

Musze w takim razie sprawdzić, czy taka żarówka akurat od przeciwmgłowych jest przewidziana w Passacie.

Takie żaróweczki można dostać w Polmozbycie na Przybyszewskiego, ale raczej nie jest to reklama bo koszt jednej 2zł, kupiłem dwie plus tą do podświetlenia tablicy rejestracyjnej za 1zł suma 5zł przecież to 2lity gazu
lepiej 5zł niż mandat