Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Brutus25 HF MEMBER Hyundai Getz Zawiercie | 2005-09-09 07:52:05 Może byś podał jakieś żródło skąd to wytrzasnąłeś?
Szyte grubymi nićmi. |
![]() MacTB HF MEMBER S60 i CBR600 Warszawa | 2005-09-10 11:42:57 Ta informacja pojawiła się na bardzo wielu forach internetowych.
Nie jest to raczej żadna podpucha... Odpowiadając na pytanie: HIN wytrzasnął to z forum streetracing.pl ![]() Tutaj: List otwarty - StratoPolonez |
![]() HIN HF MEMBER Stara Toyota Warka | 2005-09-10 18:35:15
Dokładnie tak Dzięki maćku za odpowiedzenie za mnie, nie mam ostatnio czasu za bardzo (sezon edukacji rozpoczęty) Pozdrawiam |
Jarek_2 HF MEMBER UE | 2005-09-12 13:31:55 mam w domu egzemplarz pewnej gazety moto, jest tam opisane jak to pewien gość zreanimował takiego poloneza i ma się całkiem dobrze bez zbiórki kasy od ludków, aż z ciekawości to dziś odszukam
no i znalazłem: magazyn auto moto nr 4(107) kwiecień 2005; trochę się pomyliłem bo głównie opisano jedną z mutacji takiego poloneza z silnikiem 2.0 150kucy dzieła Piotra Zaleskiego, ale wzmianka o "stratopolonezie" też jest; mały cytat: "....Efekt końcowy jest porażający. Pytanie: po co to wszystko? Przecież za podobne pieniądze można by mieć dobre Porsche lub Subaru! "Tu nie chodzi o kasę" - mówi Zaleski. "Chciałem, żeby mój syn zobaczył, że i my mieliśmy naprawdę dobry samochód rajdowy, którym do dziś można się całkiem skutecznie ścigać." [ wiadomość edytowana przez: Jarek_2 dnia 2005-09-13 07:31:26 ] |
![]() krzysiek-stratos warszawa | 2005-11-10 23:55:33 |
![]() JerryP HF MEMBER Astra1,7CDTI, Fabia, ... Sulejówek | 2005-11-12 15:18:51
Nie jest to żadna podpucha !!! Krzysiek Stratos jest członkiem FSO AutoKlubu, studiuje na Politechnice i pracuje w Muzeum Techniki. Gdy trafił do klubu zaprosił kilka osób do Norblina żeby można było zobaczyć i dotknąć eksponatów. Tylko że eksponaty były brudne i rozkradzine więc koledzy umówili się że zorganizują "akcję szmata" i umyją samochody. Później wpadli w rytm pracy i większość z nich uruchomili. W tym roku FSO AK zorganizował dwa razy w muzeum Festiwal Zabytów Motoryzacji (maj i październik). Obecnie powstające Stowarzyszenie FSO AK ma swoją stałą siedzibę w Muzeum Norblina (na razie zajmujemy jeden garaż. Krzysiek uruchomił Stratosa ale na dorabianych częściach a chciałby żeby muzeum miało oryginał (ale brak na to jest funduszy). Dodam że jest to jednocześnie tematem jego pracy magisterskiej. List o Stratosie. Na stronie FSO AK można ten list również zobaczyć, poczytać o muzeum i zerknąć na profil Krzyśka. |