Pytanie do budowlańców/architektów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie poszukuje stron firm które budują hale, tak jak pod magazyny warsztaty samochodowe i tym podobne.

Mógłbys bardziej sprecyzowac??

Hala - z natury dosc sporawa i buduje sie z gotowych komponentów - najczesciej stare hale z niemiec , irlandi po piaskowaniu i malowaniu w polsce sie naprawia je - tak robi 3/4 firm...

Garaż - dużo wiecej firm prawie każda z branży budowlanej to wykona.

Podaj region to jutro jak bede w firmie dam namiary na wykonawców ...

Jest cała sieć Mostostali Siedlce , Kielce itp oni wykonują Hale własnie w ten sposób jaki podałem jak i nowi z nimi współpracuje...
Jak ma byc dobrze to szukaj firm zagranicznych z podwykonawcami polskimi....

Firma Ocmer , Hola itp ale oni w wiekszosci przypadków daja komponenty i z nich firmy robia gotowe hale...
To jest jak klocki lego..

Konkretnie chodzi mi o budynek, który będzie wykorzystywany jako warsztat samochodowy. Raczej nie murowany, aczkolwiek nie wykluczam i takiej opcji.
Region: dolnośląski/ Wrocław.

Ehhh.
Na jedn owychodzi.
Może podaj powierzchnie jaka ma byc pod ten warsztat bo to pomoze wybrac firme...

Np mostostal uwielbia duze roboty a sa firmy specjalizujace sie w małych jak twoja...

Ma byc nowa czy regenerowana itp..
Jezeli cena nowej to np 1,5 mln na gotowa to regenerowana to max 900 00 tys

Ale tobie chodzi o cos jak rozumiem malego 100m2??

No skoro są regenerowane, to mysle ze moze byc i taka.
Ja dopiero wchodze w temat, także nie wiem nic o tym. Wiem tylko, że ma mieć około 4m wysokości, a powierzchni to 300-400 metrów.

Chyba 4 m w najnizszym miejscu ..
400 m to np 10 * 40 wiec w najwyzszym to jakies 6-7 zeby konstrukcja była zwarta i lekka.
Mam pomysł masz tu adres :

P.P.H.U. STALBAU

34-100 Wadowice
ul. Piłsudskiego 12
tel./fax: (0-33) 823-44-17

BORGA HALE Sp. z o.o.

ul. Rdestowa 41

81-577 Gdynia

Tel. (05 62 99 444

Fax. (05 62 99 303

A tu masz dane które musisz podac w zapytaniu :

dane

Szukaj i powodzenia ale od razu ci mówie ze 400 m to spory wydatek...

Chyba 4 m w najnizszym miejscu ..
400 m to np 10 * 40 wiec w najwyzszym to jakies 6-7 zeby konstrukcja była zwarta i lekka.
Mam pomysł masz tu adres :

P.P.H.U. STALBAU

34-100 Wadowice
ul. Piłsudskiego 12
tel./fax: (0-33) 823-44-17

BORGA HALE Sp. z o.o.

ul. Rdestowa 41

81-577 Gdynia

Tel. (05 62 99 444

Fax. (05 62 99 303

A tu masz dane które musisz podac w zapytaniu :

dane

Szukaj i powodzenia ale od razu ci mówie ze 400 m to spory wydatek...

Jest kilka rozwiazań jak to wybudować, bo można wziąść firme, wybudować ściany z czego kolwiek cegła i inne pustaki itp. dach zrobić belki kratownicze, albo wszystko zrobić ze stali, a ściany zrobić płytami, np tak są budowane markety, dość szybko sie to wykonuje, a np lidl jest drewniany. kwestia też jakie ma być np największe pomieszczenie, bo wiadomo że dla zaoszczędzenia można podzielić hale na mniejsze pomieszczenie np dwa stanowiska a za ścianą drugie dwa. Kwestia tego jakie masz dokładne wymagania, musisz dokładnie sprecyzować co chcesz mieć a wtedy można myśleć jaka firma i jaka technologia