MotoNews.pl

Szkrzynia biegów Łada Niva

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie wszystkich.
Mam możliwość kupienia Lady Nivy lecz bez szkrzyni biegów.
Jeszcze jej nie oglądałem.Wiem ze brakuje tylko samej skrzyni.
Chciałebym orientacyjnie dowiedziec sie ile taka szkrzynia może kosztować (nowa i używana). Nie wiem czy to prawda ale znalazłem gdzieś na jakims forum opinie ze skrzynia od Lady 2107 pasuje do Nivy.Troche nie chce mi sie w to wierzyć ale taką skrzynie mozna zdobyć za niewielkie pieniądze (200 - 300zł).
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam

Spricik

pasuje z 2107, pasuje nawet z poloneza - moze po malych modyfikacjach ale da sie to zrobic

Od 2107 ja mam w nivie pasowała idealnie. Jedyna różnica i część, która będziesz musiał kupić od nivy to podpora skrzyni. Jest inne niż w 2107 i inne niż w nivie ze skrzynią 4 biegową.
Linkę prędkościomierza podpinasz do reduktora, bo może przekłamywać podpięta do skrzyni.

Witam ponownie wszystkich
Pierwsze pytanie do ciebie Kacper - czy nie zmieniałeś również w tej skrzyni od 2107 tylnej obudowy, gdyż zdobyłem taką skrzynię kupiłem nową belkę zawieszenia i poduszkę do Nivy do skrzyni pięciobiegowej i o dziwo nie pasuje, jest wygięta w inną stronę. Proszę o jakąś pomoc
Druga sprawa Spricik jak chcesz porad i sposobu jak zamontować skrzynkę od poloneza to daj znać na priv lub emaila a wszystko ci opowiem jak ja dostosowywałem swoją nivkę do polonezowskiej skrzynki

Zdjęcie mocowania postaram się zrobić jutro

Oryginalne mocowanie skrzyni 5 biegowej.

[ wiadomość edytowana przez: kacper97 dnia 2005-11-16 14:04:53 ]

Wielkie dzięki Kacper Te zdjęcia mi bardzo pomogły, chociaż nadal nie rozumiem od czego ja mam w takim razie mocowanie w tej mojej skrzyni

Kacper troche ci skrzynia cieknie

Ten typ tak ma Jutro wezmę cyfrówkę i porobie zdjęcia tej mojej skrzyni to może ktoś rozpozna co to za hybryda

Cytat:
2005-11-16 21:13:23, bart03 pisze:
Kacper troche ci skrzynia cieknie

Trochę
W sumie to nie jest tragicznie

Wow Nico ożył a paliwo poszło w góre

Cześć Sniperku! Ja cały czas żyję i nadal walczę z moją śliczną i doskonałą Nivką A tak po za tym jak umieścić na forum zdjęcia???

Tak tak , doskonałą
A zdjęcie można tak :

Czyli wrzuć gdzieś na server a potem skopiuj adres obrazka i wrzuć jako image czyli ....adres url daj między

[ img ]adresobrazka[ /img ] - bez spacji wewnątrz
tutaj robi to własciwie automatycznie - wystarczy jak klikniesz obrazek i wkleisz w oknie jego adress url....
no

[ wiadomość edytowana przez: Sniper dnia 2005-11-18 14:39:44 ]

Wejdź na stronę imageshack.us
Tam wskaż miejsce gdzie masz zdjęcie na swoim komputerze.
Jak już wskażesz to wciskasz host it!
Po przeładowaniu strony pokażą się linki do twojego obrazka, które umieszczasz w poście redagowanym na tym forum.
Dla pewności robisz podgląd.
Tym sposobem w prosty i darmowy sposób będziesz miał swoje zdjęcie na forum

No to sprawdzam Najpierw jedno
[/URL][/IMG]

Free Image Hosting at www.ImageShack.us">

No i jakoś się udało
Teraz poproszę specjalistów o opinie! To jest tył pięciobiegowej skrzyni od 2107 i przy niej łapa do pięciobiegowej skrzyni do Nivy - nie pasują do siebie!!! Co jest grane Rozstaw i położenie śrub pasuje do czterobiegowej skrzynki!!!!

Czyżby nikt nie zglądał na forum czy nikt nie zna się na tych skrzyniach

Ja mam 4-kiegową skrzynkę a oryginalnej piatki nigdy nie widziałem

No więc czekam dalej A jak chcesz zobaczyć piątkę to daj znać to ci pokażę