MotoNews.pl

Regulacja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
1. REGULACJA CZUŁOŚCI (odpowiednik poziomu paliwa w komorze plywakowej gaznika ) -tym regulujesz cisnienie w IIgim stopniu reduktora. Powinno byc wyregulowane minimalnie powyżej ciśnienia atmosferycznego. A robi sie to tak: odlaczasz waz prowadzący gaz z reduktora do miksera i podlaczasz do reduktora wezyk ktory zanurzasz w jakims zbiorniczku z wodą. Zasilasz zawory gazowe przez podlaczenie +12V np. do zaworu na reduktorze

Panowie mam pytanko odsnośnie ustawienia czułości, chodzi mi dokładnie o to iż nie bardzo wiem co oznacza że "" Zasilasz zawory gazowe przez podlaczenie +12V np. do zaworu na reduktorze""
Czy mógłby ktpś bardziej doświadczony mi to wyjaśnić, ale tak po polsku jak dla laika w tym temacie. I jeszcze jedno pytanie śruba czułości to śruba którą ustawia się skład mieszanki?
Z góry bardzo dziękuję
Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: __Robert____ dnia 2006-02-26 23:24:44 ]

Witam.
Ten opis regulacji jest nieco błędny jak zapewne sam zauważyłeś, coś tu się nie zgadza. Zasada jest prawidłowa natomiast opis i określenie poszczególnych śrub niestety pomylona .
Nie chcę tu wywoływać kolejnej burzy na temat określeń i regulacji więc ograniczę się do tego stwierdzenia, a reszta jest napisana w wątku o programowaniu Bingo.

Cytat:
2006-02-27 08:15:27, Danek pisze:
Witam. Ten opis regulacji jest nieco błędny jak zapewne sam zauważyłeś, coś tu się nie zgadza. Zasada jest prawidłowa natomiast opis i określenie poszczególnych śrub niestety pomylona . Nie chcę tu wywoływać kolejnej burzy na temat określeń i regulacji więc ograniczę się do tego stwierdzenia, a reszta jest napisana w wątku o programowaniu Bingo.

Danek dobrze w tamtym wątku prawił a ja go słuchać nie chciałem.