| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
danon F&F Sympatyk Škoda 110L michałowo grabinowo | 2005-11-12 21:24:24 klaniam
tak jak w temacie same drobiazgi dotyczace remontu klasyka. przy okazji obiecuje ze za tydziez wrzucam zdiecia co by nie byc goloslownym
1. w podlodze calej lacznie z tylnia polka pod szyba sa takie dziury, srednicy mniej wiecej zlotowki a w nich takie metalowe blaszki co wygladem przypominaja kapelusiki. i czy jest to potrzebne, bo w podlodze raczej tak, czyli gdzie moge cos takiego kupic?? 2. przewody chamulcowe, czy lepiej zeby zostaly takie jakie sa (tzn. i tak beda wymieniane na nowe) czy lepiej odejsc od orginalu i zalozyc cos innego? dalekosiezne pytanie ale mimo wszystko. 3. wytlumienie podlogi, czyli maty ktore byly wklejane fabrycznie na goraco. oczywiscie chce wstawic nowe i teraz, czy wstawiac te same czy inny patent polecacie, gdzie kupic, jak wstawic? 4. czym odtluszczac skaj? 5. czy zna ktos dobrego szkalrza w warszawie, ktory by wkleil mi klameczki do trojkotow, badz czy znacie sposob jak zrobic i czym to samemu? wiecej pytan jak na razie nie ma. bedzie wiecej na pewno, jezeli beda musialy byc umieszczane inaczej to mowic zem blad zrobil piszac je tak. pozdrawiam! |
danon F&F Sympatyk Škoda 110L michałowo grabinowo | 2005-11-12 21:42:32 tak zgadza sie kapelusiki sa w te dziury do odprowadzania wody, tylko byly montowane w moim malcu dosc losowo, czyli w jednej dziurze byl w drugiej nie, np po stronie pasazera na srodku podlogi w obu dziurach, po stronie kierowcy tylko w jednej
a przewody chodzi mi o material, czyli o rurki, bo chyba z miedzi byly wykonywane? |
Poochaty F&F Sympatyk Kraków | 2005-11-12 22:43:37 byly tez aluminiowe i stalowe ocynkowane.miedziane chyba najlepsze |
Pat_kdb F&F MEMBER Fiaty 126p i Fiat 126 Bytom | 2005-11-13 16:21:26 dobrze prawi...tez chcialem to zakladac ale Hudy mi wytlumaczyl dokladnie tak samo ..... woda zawsze leci w dol a nie do gory ![]() |
danon F&F Sympatyk Škoda 110L michałowo grabinowo | 2005-11-13 17:33:33 tak samo i ja uwazam, to mnie utwierdziliscie w tym
ale te maty sa tez na tylnim blotniku, polce pod szyba, i calej przegrodzie od silnika. to ze bedzie glosny mi nie przeszkadza akurat, aczkolwiek jak tam zdzieralem bylo sucho i dobrze przylegaly, wiec tam myslalem aby zalozyc je. zreszta oprocz tych mat mam jeszcze orginalne nigdzie nie zakladane filce, wlasnie na podloge, pod pedaly i na nadkola. ich tez nie zakladac
tylko ze teraz potrzebne obowiazkowo te kapturki w dziury, o ktorych tez pisalem. caly zeran zlazilem i albo nie wiedza co to, albo od dawna nie widzieli. |
Cytryn_126 F&F Sympatyk miejscowość | 2005-11-13 18:55:11 Jak już koniecznie chcesz, to te z tyłu zostaw, tam jest cieplej od komory silnikowej i wyżej, woda się tak obficie nie zbiera (chyba, że masz dziurawe podszybie z tyłu). Od jakichkolwiek filców trzymaj się jednak z daleka, bo przeważnie można je wyzymać Tak, jak pisałem wcześniej - połóż wykładzinę zasadniczą dywanikoidalną na blachę i nie przypinaj jej. Będziesz mógł się przy każdym odkurzaniu dostać pod spód i wyssać wszelki syf, a także kontrolować na bieżąco, czy nie dzieje się nic złego. |
danon F&F Sympatyk Škoda 110L michałowo grabinowo | 2005-11-13 20:45:15 ok i juz mam sie czego trzymac, dzieki wielkie, a o zadnych dziurach nei moze byc mowy!!!!!! |