| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2004-07-20 22:36:52 Powiem tak : są trzy podstawowe rozmiary głośników montowane w samochodach, najpopularniejsze to 16,5cm, następnie 13cm i tzw 6x9 (w calach) owale. W coupe będą 16,5cm (nie mam pewnośco na 100%) + wysokotonowe na podszybiu. Największea różnica polega na głębokości montażu, nie każdy tej samej średnicy głośnik da się zamontować w standardowe miejsce, czasami trzeba trochę przebudować drzwi i zrobić nowy panel lub podstaweę głośnika.
pzdr |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2004-07-21 08:37:35 nie dziwne ze nie słyszysz tych w podszybiu bo ich nie ma |
doogas HF MEMBER VW Corrado VR6 Gdynia | 2004-07-21 08:53:09 jeśli już chcesz coś robiż z audio.. proponuje rozmowe z Bollsem |
spoon HF MEMBER Łódź | 2004-08-18 08:57:58 widze ze wszyscy posiadacze coupe na urlopach - hm wiec czekam cierpliwie Pozdrawiam |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2004-08-18 11:57:02 jeśli dobrze pamietam to przód to 16,5 cm jednodrożne, tył już wiesz, na 99% po zdjęcu maskownicy masz głośnik na wierzchu (nie logiczne jest zdejmowanie całego boczka) sam tam nie zaglądałem ale delikatnie podwazając pewnie znajdziesz sposób. W podszybiu jak rozbierałem deskę wydaje mi się że były kable pod głośniki ( zdejmujesz maskownice od góry - znów podważanie i szukanie zatrzasków) nawet jak nie bedzie kabli to nie powinienes mieć problemów z ich poprowadzeniem. Jak juz to napewno warto pociągnąć nowy kabel bo fabryka jest oczywiście nieprzyzwoicie mizerna. Nawiasem pomyłś o zasilaniu, przyzwoita grubość kabla i pociągniety prosto z akku to czasem prawie 1 V wiecej niz na fabrycznej instalacji... |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2004-08-19 09:35:57 nie lubie jak mi coś nie działa a podświetlenie w kilku miejscach szwankowało miedzy innymi zegary i ppokętła od wentylatora i były właściciel nic z tym nie robił, zapytałem w serwisie ale chceli chyba z 150 zeta bo to podobno dużó roboty jest - fuctycznie troszkę człowiek się namęczy ale dłubanie przy aucie to fajna zabawa zesżło mi się z godzine ale przy okazji sprawdziłem czy nie cofał mi koleś zegarów i wszytko wyglądało fabrycznie ani razu nie odkręcane. |
mizoo HF MEMBER Hyundai Coupe FX Częstochowa | 2005-11-14 17:29:56
Odgrzebuje temat bo natrafilem na cos co dzieje sie tez u mnie. Arturo ja mam problemy z podswietleniem od poczatku. Nie swieci mi prawa postojowka (nie jest spalona), jedna lampka do czytania mapy w kabinie oraz raz na jakis czas podswietlenie pokretel od klimatyzacji. Jest chodzi o to ostatnie to co tam mozna wymienic/naprawic zeby nie bylo problemu? |