Moja Omesia - swiezy nabytek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Juz se smigam - jestem w niebo wiziety i chcialem sie pochwalc wiec pokaze pare fotek ( potem zrobie lepsiejsze )

Grill Kamei juz se zamowilem

Czekam na opinie

P.S jezeli napisal posta nie w tym dziale to wielkie sorki

No to ja chyba jako pierwszy pogratuluje Piekna,aby dlugo i bezawaryjnie sluzyla.Hmm,silnik V6,wymien szybko rozrzad na nowy Propos omy C. Nie bylo nic z silnikiem 3.2 v6? Poprawionych pare niedociagniec z poprzednika,czyli 3.0. Do zobaczyska na Trojmiejskich szosach.

ladne cacko, gratulacje

Cytat:
2005-11-23 21:58:38, mario26DR pisze:
No to ja chyba jako pierwszy pogratuluje Piekna,aby dlugo i bezawaryjnie sluzyla.Hmm,silnik V6,wymien szybko rozrzad na nowy Propos omy C. Nie bylo nic z silnikiem 3.2 v6? Poprawionych pare niedociagniec z poprzednika,czyli 3.0. Do zobaczyska na Trojmiejskich szosach.

Co do razrzadu - hmm nie wiem czy byl robiony - byla serwisowana w oplu wiec wszystko jest wbite w ksaiazke a pozatym ma tylo 108.000 tys km - nie szukalem 3.2 bo wiedzialem z jakiego zrodla jest ta

Mam nadzieje ze nidlugo zrobice jakiegos spota w 3-miescie to napewno sie pokarze

[ wiadomość edytowana przez: LySyCC dnia 2005-11-23 22:17:27 ]

Witam

...no nie, powiem!!! Podoba mi się

Mario26DR napisał:
Cytat:
...silnik V6,wymien szybko rozrzad na nowy Propos omy C. Nie bylo nic z silnikiem 3.2 v6? Poprawionych pare niedociagniec z poprzednika,czyli 3.0...

może wyjaśnisz ogółowi:
co to za rozrząd od omegi "C"
jakie to nieodociągnięcia poprawiono w silniku 3,2 ?

no pewnie niedociagniec ekologicznych przedewszystkiem
czyli jakieś egr i inne brandzlomatyki zmniejszajace emisje szkodliwych gazow :]

Ladne

Aftomatyczne ??

A Mario26DR jak zwykle pierdoli farmazony...

Hahahahhaha DrA, to sie uhahałem !
masz poczucie humoru stary, nie ma co hehehehheh
ale żeś mu pojechał.. oj jeszcze mnie brzuch boli ze śmiechu

fajne autko.
czekam na fotki wnętrza

Cytat:
2005-11-23 22:24:41, MEGA_3 pisze:
Mario26DR napisał: może wyjaśnisz ogółowi: co to za rozrząd od omegi "C" jakie to nieodociągnięcia poprawiono w silniku 3,2 ?

Jak to jakie?
Ten stary był przecież od starego BMW, a ten nowy od nowszego. Oczywiste przecież.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Oj koledzy,wiecie dokladnie czym grozi zerwanie rozrzadu na dwoch paskach w silniczku v6 w omedzie, lepiej wymienic i jezdzic spokojnie.Kupilem ostatnio sobie Transportera,tez wbite w Deutsch Papierach ze wymiana wraz z dociskiem itd.Ale tam,zrobilem i jezdze spokojnie. Co do roznicy w silnikach miedzy 3.0 i 3.2 to poprawiony miedzy innymi kolektor dolotowy,ostatnio porownywalismy dwa takie silniczki,roznica jest bardzo wyrazna w pracy,nie chodzi tylko o moc. W ome z takim silnikiem smialo wpakowac porzadna sekwencje i jezdzic dlugie lata.

Cytat:
3.0 i 3.2 to poprawiony miedzy innymi kolektor dolotowy,ostatnio porownywalismy dwa takie silniczki,roznica jest bardzo wyrazna w pracy,nie chodzi tylko o moc. W ome z takim silnikiem smialo wpakowac porzadna sekwencje i jezdzic dlugie lata.

Lepiej wypisz co jest miedzy tymi innymi

A pozniej obejzyj X30XE z lat 98-01 i Y32SE to zobaczysz jak bardzo pierdolisz

BMW w 98 zrobilo lifting dolotu

Cytat:
2005-11-24 14:02:32, mario26DR pisze:
Oj koledzy,wiecie dokladnie czym grozi zerwanie rozrzadu na dwoch paskach w silniczku v6 w omedzie, ...

Que "dwóch paskach"?

-----------------

Cytat:
czym grozi zerwanie rozrzadu na dwoch paskach w silniczku v6 w omedzie

Mozesz sprecyzowac co to za dwa paski ?? Z jakims najebanym mechanikiem rozmawiales co podwojnie widzial ??

Chyba że tak:

Najpierw pasek rozrządu chlast, potem pasek "Tatowy" po dupie też chlast.

Wtedy suma = dwa.

-----------------

Hm fotki srodka niedlugo porobie i wrzuce mam nadzieje ze juz tez z nowym grillkiem
Co do rozrzadu byl zmieniany na 60.tys a teraz mam 108 wiec jeszcze troszku sie przebojam do tych 120 tys
Dzis zmienilem tylko olej i filtr w skrzyni

Cytat:
... Co do roznicy w silnikach miedzy 3.0 i 3.2 to poprawiony miedzy innymi kolektor dolotowy,ostatnio porownywalismy dwa takie silniczki,roznica jest bardzo wyrazna w pracy,nie chodzi tylko o moc...

jaka wyraźna różnica w pracy?
co? że 3,2 ma o 7 KM więcej od 3,0 ?
chyba nie czyni tego "poprawiony" kolektor tylko cm3

jakie farmazony

Cześć ŁySyCC mam nadzieję, że się sprawdzi w użytkowaniu.
kto by pomyślał taki skok. Daj znać kiedy będziesz na pasie
zobaczymy jak to cacko wygląda i jak jeździ (może jakiś borsk?).
Będzisz trochę innych straszył po mieście .
No normalnie w szoku jestem kto jak kto ale Ty?
Myślałem, że lubujesz się w mniejszych autach.

moje gratulacje
ale czemu grill KAMEI a nie IRMSCHER (pierwszy pospolity a drugi orginalny)