łolej inaczej....łaj?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kiedyś, ktos posadził watek dotyczący zuzycia oleju i jego przyczyn.
Otóż ku mojemu wielkiemu zdziwieniu od czasu kiedy mam instalacje gazową zużycie a co za tym idzie uzupęlnianie oleju w sposób zdecydowany zmalało. Silnik mam suchy bez jakichkolwiek wycieków ale jeżdżąc na benzynie przez 10 miesiecy praktycznie co 1000-3000 km musialem robic dolewkę. W chwili obecnej od sierpnia pieknie trzyma poziom pomimo juz dwukrotnego celem sprawdzenia wymiany oleju. Ja sie pytam łaj ?

Moze dlatego ze na benie chodzi lepiej i sie chce przycisnac, a gazik lekko zamula fure i sie jezdzi spokojnie, dostojnie i ... taniej.

p.s. u mnie gaz czy bede je oleju tyle samo.

Przyznam uczciwie, że wrażenia moje są zgoła odwrotne. Jest bardziej dziarski na LPG niz na benie .....

{OT}
Dżisass Zupper - ja nie muszę nawet patrzeć kto pisał ten wątek - wystarczy przeczytać ten (i inne) "poetyckie" tytuły i od razu wiem że to TY
Musicie zgadać się ze Zbyniem - on polewa (nie swoją) gorzałkę, a Ty wiersze piszesz na poczekaniu
{/OT}

A w temacie
cytując za pewnym znanym moto-wortalem (o dość wątpliwej fachowości )
musisz sobie zamontować coś takiego.

A oleju nie bierze może dla tego że: LPG ma deko inny wpływ na olej no i po za tym nadaje się tyyylko do kuchenek