Z serii zagadek ....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Takie sobie dziwne autko, wyprodukowane w ilości około 500szt z dość mocnym silnikiem. Stawiam 5 browarów temu, kto zgadnie co to za autko i jakiej pojemności silniczek tam wcisnęli :

Ciekawe... przypomina trochę prototyp Pony Coupe, ale nie wiem, głowy za to nie dam

Nie zgadłeś

coś ala kadet opel?

Mam- RELIANT SCIMITAR !!!!

Proszę się bardziej postarać

Co do silnika to stawiam na V8 4,0-4,5 L (tak po długości maski). Cos mi po głowie bimba że to musi być Hyundai, ewentualnie jakis model Holdena (też na bazie Opla)

[ wiadomość edytowana przez: doqtorek dnia 2005-11-14 22:27:31 ]

He he he doqtorek, te V8 by się zgadzało, ale nic poza tym

Alfa jakaś tam

Nie, to nie alfa.
Podnoszę stawkę i dokładam jeszcze trzy piwa

postawię na triumpha, silnik 4.5 - 6.0l pewnie fordowski

OOO fajna zagadka. W sam raz na nudy w pracy . Po przekopaniu netu stawiam na Jensen Interceptor. Silnik Chrysler V8 325 KM 6,3 l (6276 ccm). Ewentualnie 7,2 litra.

Jensen Club DK

[ wiadomość edytowana przez: Kyuubi dnia 2005-11-15 11:08:01 ]

Cytat:
2005-11-15 10:56:59, Kyuubi pisze:
OOO fajna zagadka. W sam raz na nudy w pracy . Po przekopaniu netu stawiam na Jensen Interceptor. Silnik Chrysler V8 325 KM 6,3 l (6276 ccm). Ewentualnie 7,2 litra. Jensen Club DK [ wiadomość edytowana przez: Kyuubi dnia 2005-11-15 11:08:01 ]

Wielkie brawa Kyuubi , trafiłeś idealnie, wygrałeś nagrodę (8 piwek ), Podaj adres gdzie je wysłać.
To jest właśnie Jensen Interceptor, silniczek 7,2L - gaźnikowy.
Idealnie nadaje się do zrywania stareko asfaltu

Znalazłem na Autokacik i piszą że to RELIANT SCIMITAR ! ale chyba nie -podobny tylko!

Cytat:
2005-11-15 16:00:27, Bolls_no1 pisze:
Wielkie brawa Kyuubi ,...

Dziękuje, dziekuje godzinka spędzona razem z google dała rezultaty. Frazą która przyniosła sukces jest "vintage cars".
Cytat:
... wygrałeś nagrodę (8 piwek ) .....

Szczerze mówiąc za zagadgę wziąłem się nie z łakmostwa ale z chęci sprawdzenia czy uda mi sie ją rozwiązać. W związku z tym te 8 browarków zceduję na jakieś najbliższe spotkanie klubowiczów (żeby nie było nie jestm jakimś tam abstynentem ).

Jako ciekawostke dodam że samochody Jensen FF miały ABS i napęd na cztery koła na przełomie lat 60-tych i 70-tych (tak przynajmniej na stronkach piszą)

Cytat:
2005-11-15 20:48:01, Kyuubi pisze:
Szczerze mówiąc za zagadgę wziąłem się nie z łakmostwa ale z chęci sprawdzenia czy uda mi sie ją rozwiązać. W związku z tym te 8 browarków zceduję na jakieś najbliższe spotkanie klubowiczów (żeby nie było nie jestm jakimś tam abstynentem ).

W takim razie na nasz wspólny zlot, czy też spot musisz przyjechać autobusem , jak zmienisz zdanie to daj znać, wtedy od razu nagroda zostanie wysłana.