1.6 16V 93r gaz plastikowy kolektor strzały ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam essiego 93r 1.6 16V DOHC EFI, instalacje gazową II generacji, plastikowy kolektor i wystrzały przy niskich obrotach.
Gdy wystrzeli wybija mi plastik z silnika??

Moze ktoś pomoże mi w lepszym zamocowaniu tego kolektora.
Miałbym jeszcze prośbe może ktoś wymieniał ten kolektor na jakiś metalowy dorabiany mógłby podesłac fotke i pochwalic się swoim rozwiązaniem.

Pojade jeszcze do gazowników na reklamacje. Ale nie wiem czy cos pomogą. Pomózcie

a czy zniemiales swiece i kable od swiec
jak tez mam strzaly na niskich obrotach swiece wymienione motorcrafty i kabelki juz zamowione tez motorcrafty

Mam ten sam problem. Ale u mnie strzela rzadko (raz na dwa trzy dni). Tez juz kombinowalem z innym zamocowaniem tego kolektora ale nic nie wymyslilem. Ma ktos jakis pomysl?? Chetnie poslucham.

wymieniałem kable, swiece, regulacja i dalej to samo

Cytat:
2005-11-21 16:14:24, kiepas96 pisze:
Witam, mam essiego 93r 1.6 16V DOHC EFI, instalacje gazową II generacji, plastikowy kolektor i wystrzały przy niskich obrotach. Gdy wystrzeli wybija mi plastik z silnika??

kolektor to Ty kolego masz metalowy - plastikowy to jest dolot do kolektora

co do zamiany to ja bym sie skupił raczej na usunięciu przyczyny wystrzałów niż zamianie tego na jakiś metalowy dolot - bo to nie rozwiąże problemu

Cytat:
2005-11-21 17:51:45, slawas1 pisze:
kolektor to Ty kolego masz metalowy - plastikowy to jest dolot do kolektora co do zamiany to ja bym sie skupił raczej na usunięciu przyczyny wystrzałów niż zamianie tego na jakiś metalowy dolot - bo to nie rozwiąże problemu

dokładnie myślałem ze nazywa się to kolektor ssący i kolektor dolotowy - widocznie sie myliłem

a co do wymiany na metalowy to wiem ze nie rozwiąze problemu wystrzałów chodzi mi raczej oto żeby nie wypadał mi z kolektora ssącego na środku skrzyżowania chodzi mi o lepsze zamocowanie

[ wiadomość edytowana przez: kiepas96 dnia 2005-11-21 17:58:36 ]