| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-11-16 18:17:55 musze zmienic przewody
niestety sentechy dostepne sa tylko na zamowienie stad moje pytanie jak wykonane są ich końcówki?
tak jak widać na tej fotce u góry czy tak jak na tych na dole? a moze ktos wie jak wykonane są janmory? dzieki |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-11-16 23:40:58 a Tobie się akurat dziwię ...w ciągu prawie 1,5 roku jakie jesteś na forum temat przewodów WN był trzepany pewnie ze 100 razy z tego 30 razy konkretnie a pewnie 5 razy w ciągu ostatniego miesiąca...więc może zastosuj magiczne słowo Jacusia? ...WYSZUKIWARKA ....
Opinie są różniste ale sentech i janmor raczej są niziutko w opiniowych rankingach .....ostatnio SpeedR /ten od soczewek do Espero / pisał ze pojawiły się sentechy godne uwagi lecz dot. to chyba tylko motorka 1,5.
Powodzenia! |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-11-17 07:26:08 Idź do sklepu i powiedz PRZEWODY WN DO ESPERO 2.0 POPROSZĘ.
Kombinujecie z tymi przewodami jakby z 1000 zł kosztowały i psuły się co miesiąc. |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-11-17 09:35:05 wiem ze temat byl walkowany, czytalem wszystkie posty, chodzi mi o to ze chcialbym przewody z koncowkami takie jak ponizej(ta blaszka dookola dziala jakby sprezynka i powoduje ze lepiej trzyma sie swiecy czy kopulki. Jako ze janmory czegos takiego nie maja to odpadaja juz na starcie, a jako ze sentechow nie moge obejrzec w sklepie dlatego spytalem tutaj
pzdr |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-11-17 18:21:50
Rany ale bajki ! ...niekompetentny sprzedawca to najgorsza rzecz jaka sie może przydarzyć klientowi ...oryginały były pewnie 10zł droższe i 6x lepsze ...gratuluję wyboru
Jeżeli na Janmorach jeździsz bez przygód 2 lata, to powienieneś grywać w Dużego Lotka bo jesteś giga Farciarz !
Lampinki...wątpię czy ktoś tak ambitnie targał przewody coby je na elementy pierwsze rozbierać i analizować ich budowę ...może się SpeedR-ek jednak odezwie zza tych tuplipanów i napisze cosik....a może jest jakiś dyplomowany przestawiciel sentecha czy inkszych, solidniejszych przewodów??....Wydawa mnie się że istnieją przecie www producentów ze szczegółami techniczymi budowy cabeli ??
[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2005-11-17 20:34:30 ] |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-11-17 18:33:11
Człowieku! gdzie Ty mieszkasz? Sentechy na zamówienie??? Pierwsze przewody do kaszlaka i FSO jakie miałem to własnie były SENTECHY, do espero tez jakies mam (chyba 1.5) Róznica cenowa ok 15-20 pomiedzy JAN-Morami o jakosci nie bede mówił. Jak SENTECHY są na zamówienie... to zmien sklep to raz, a dwa... po co sciągac przewody jak są dobre.. sciągasz je tylko wtedy jak je wymieniasz.. wiec to chyba rybka jakie mają koncówki. |
Michal-500 Clio Sosnowiec | 2005-11-17 20:21:05
Dziękuje, orginały kosztowały chyba 110. 110>70, więc skoro nie widać różnicy to po co przepłacać? W totku takiego farta nie mam niestety... |
Przemas90 Espero 2.0CD Bełchatów | 2005-11-17 22:02:17 ja jeżdze na Janmorach ponad rok i też nie mam problemu w kadziu tez je miałem i też bez problemu. |
Don_Ulung ESPERO 1.5 Warszawa | 2005-11-18 16:16:00
A jak wymieniasz tylko świece to nie ściągasz przewodów?
Tak się składa że zachowałem swoje stare sentechy bo kumpel chciał sobie do motoru coś dopasować tyle że jakoś zapomniał i właśnie sobie je oglądam. I jak teraz patrzę to te metelowe zaciski wyglądają jak te na dole zdjęcia (tyle że zagladam tam przez te gumowe fajki więc 100% nie daje że są dokładnie takie same). Ogólnie rzecz biorąc przewody są bardzo ładnie wykonane i milaśne w dotyku a przy zakładaniu na świecę zaskakują z klikiem. Tylko co z tego jak po pół roku dostały przebić, nie wiem może akurat mi taki pechowy egzemplarz się trafił czy co? [ wiadomość edytowana przez: Don_Ulung dnia 2005-11-18 16:18:57 ] |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-11-18 16:57:03 Ja jeździłem w Poldku i w Espero na Janmorach (łącznie 100 tyś km.), obydwa samochody na gasssssie i NIGDY nie zaznałem strzału gasssowego. |
Dariusz Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2005-11-18 16:59:46 Jeśli tu wszyscy tak podniecają się przewodami WN to co ja mam powiedzieć.
Kupiłem Esperaka niemal 3.5 roku temu, do dziś jeżdżę na przewodach WN po starym właścicielu, a przejechałem osobiście Esperakiem ponad 80.000 km. Badam ciągle zużycie LPG i potrafię słuchać silnika gdyby miał jakieś nierównomierne palenie. Dla mnie jak przewód WN przewodzi to jest dobry - jak ma przerwę to przestaje palić cylinder i przewody są do wywalenia. Albo są dobre albo są niedobre. Źle robię, że nie podniecam się tematem przewodów WN ? |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-11-18 18:37:00
Bo sciągac... to trzeba umieć! niedawno wymienialem swiece... i sciągalem przewody... mam JANMORY (upadlem na glowe ze je kupilem) i niezrywają sie koncówki... od czasu załozenia przewody sciągany były tylko raz.. Drugi raz zostaną sciągniete przy nastepnej wymianie. |