| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
WATER Omega A Caravan Kwidzyn | 2005-11-25 22:34:29 Tak, mam cały czas problemy z wolnymi obrotami, a objawia się to tak, że czasami obroty ustawią się na 600 obr. czasami normalnie na 900, a czasami około 1100. Jednak nie wiążę tego z instalacją gazową, bo na benzynie jest tak samo. Te niższe obroty ustawiają się na nagrzanym silniku, na zimnym zawsze są około 1100. Moja instalacja to parownik Elpigaz, centralka Nicolaus, całość załorzona miesiąc temu, przejechane 600 km. Po instalacji gazu wyczyściłem kopułkę aparatu zapłonowego, wymieniłem palec rozdzielacza, przewody WN, świece NGK, filtr powietrza i akumulator. Przy niższych obrotach czuć też wibracje silnika, mniejsze na paliwie wieksze na gazie. Obroty nigdy nie falowały. Jak na razie nie znalazłem jeszcze przyczyny tego zachowania. Następnym krokiem będzie sprawdzenie ciśnienia na cylindrach. Dodam jeszcze że gdy np. obroty ustawią się na 600, to po przełączeniu na paliwo są o około 100 obr. wyższe. Jeżeli ktoś ma jakieś sugestie, to chętnie posłucham. |
gondoljerzy galant 2,0 LPG / Alm ... Łomża | 2005-11-25 23:26:46 Ze względów bezpieczeństwa dobrze jest mieć mikser jak najbliżej przepustnicy - mniejsza objętość mieszanki palnej w dolocie.
Ze względów jakości mieszanki dobrze mieć go dalej - powietrze lepiej wymiesza się z gazem. Odgałęzienie do wolnych obrotów powinno być za mikserem. Przecież tamtędy też powinna płynąć mieszanka, a nie samo powietrze. Jesli jest potrzeba to można przenieść miejsce rozgałęzienia do wolnych obrotów bliżej przepustnicy. |
carinus LPG User Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2005-11-27 20:32:00 Nie potrafie tego naukowo wytłumaczyc ale w moim przypadku mixer musial byc zalozony zaraz przed przeplywomierzem.Inaczej nie bylo wolnych obrotow. |