MotoNews.pl

Tylne szyby w Atu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wyciagal ktos z Was tylna szybe czy tez boczne tylne(trojkaciki) w Atu??Sa one ponoc wklejane i nie wiem na czym polega roznica pomiedzy tymi a szybami np w Caro.Jesli wyciagaliscie to jak nalezy to zrobic zeby czegos nie popsuc.Wszelkie wskazowki bardzo cenne

A co się stało, że musisz to wyciągać? Szyba wklejana musi być wycięta, inaczej się tego nie wyjmie. Samo wycinanie jest jednak trudne i ryzykowne (szyba może pęknąć od naprężeń). Zatem warto rozważyć wszystkie metody zanim się taką szybę zacznie wycinać.

Cytat:
2005-03-28 18:05:31, BartekN pisze:
Wyciagal ktos z Was tylna szybe czy tez boczne tylne(trojkaciki) w Atu??Sa one ponoc wklejane i nie wiem na czym polega roznica pomiedzy tymi a szybami np w Caro.Jesli wyciagaliscie to jak nalezy to zrobic zeby czegos nie popsuc.Wszelkie wskazowki bardzo cenne

wydaje mi sie ze wyjęcie szyby wklejanej nie bedzie takie proste, nie znam szczegółów natury konstrukcyjno-technologicznej, w Caro są uszczelki zewnętrzne gumowe na którch szyba też się trzyma, których w Atu się nie uświadczy, w Atu są tylko na kleju ... no nie wiem, może ktoś juz wyciągał szybe w Atu to wie więcej ..

chce ja wyciagnac w celu przyciemnienia

ale jeszcze nie wiem czy nie oddac tego do zakladu ktory sie tym zajmuje,tylko tez sie martwie zeby nie zwalili tego

Cytat:
chce ja wyciagnac w celu przyciemnienia

ale jeszcze nie wiem czy nie oddac tego do zakladu ktory sie tym zajmuje,tylko tez sie martwie zeby nie zwalili tego

Jak kolesie nie sa dupy to przyciemnia U mnie przyciemnili bez wyciagania Jak jeb... robote to im nie zaplacisz i tyle

szyby wycinasz nożykiem do tapet tzn. klej
oklejasz folią i jedziesz do zakładu aby je przykleili,chyba że umiesz sam to zrobić

Wszystkie szyby ktore sa wklejane przyciemnia sie na samochodzie i niewazne czy bedziesz robic to samemu czy w zakladzie.

z wycięciem szyby jest od pyty roboty, ja wycinałem za pomocą linki, podobna do tej co plombuje się liczniki. przebijasz sie drutem przez klej w jednym miejscu i póżniej lecisz "twoja moja" jak piłą w okół szyby, oczywiście w dwie osoby. czasami trzeba coś podłożyć aby lakieru nie porysować i plastików nie pociąć.
Ale do przyciemnienia nie trzeba wyciągać szyby

[ wiadomość edytowana przez: Jojo dnia 2005-03-28 22:33:52 ]

Jezeli sie okleja paskudna folia to nie trzeba sciagac, ale moze Kolega chce to zrobic fachowo i przyciemnic piecowo - wtedy oczywiscie trzeba szybe wyjac z samochodu/kupic nowa.

Pozdrawiam
Adamus

Ostatnio znalazłem zdjęcia elektrycznych podnośników tylnych szyb do Poloneza. Czy fabryka wypuszczała Poldki z fabrycznymi elektrycznie opuszczanymi szybami tylnymi

Zobaczcie:

na pewno nie na rynek krajowy .. swoją drogą ciekawe gdzie przewidziano umiejscowienie przycisków do tych szyb dla pasażerów z tyłu ?

Cytat:
2005-11-12 13:35:56, pablo_fso pisze:
na pewno nie na rynek krajowy .. swoją drogą ciekawe gdzie przewidziano umiejscowienie przycisków do tych szyb dla pasażerów z tyłu ?

tam gdzie i przednich, czyli nigdzie...

Cytat:
2005-11-12 13:39:05, Admiral pisze:
tam gdzie i przednich, czyli nigdzie...

dobre

Cytat:
2005-11-12 12:10:45, -DLUGI- pisze:
Ostatnio znalazłem zdjęcia elektrycznych podnośników tylnych szyb do Poloneza. Czy fabryka wypuszczała Poldki z fabrycznymi elektrycznie opuszczanymi szybami tylnymi Zobaczcie:

Gdzie to znalazles??
Czy jest to gdzies do kupienia??

Cytat:

przyciski były umieszczone w podłokietniku.

Cytat:
2005-11-12 17:23:54, Janek_125p pisze:
przyciski były umieszczone w podłokietniku.

A w plusie?

W moim plusie mam te nowsze podłokietniki z "kąąąąąbi" i tylne są już fabrycznie przygotowane pod przyciski bez żadnych przeróbek ale to były chyba tylko plany w fabryce po i tak żaden plus nie doczekał się fabrycznie elektrycznie sterowanych tylnych szyb

[ wiadomość edytowana przez: -DLUGI- dnia 2005-11-13 08:37:38 ]

dokładnie tak jak pisze Dlugi...

[ wiadomość edytowana przez: Janek_125p dnia 2005-11-13 09:15:49 ]

Cytat:

Cytat:

2005-11-12 12:10:45, -DLUGI- pisze:
Ostatnio znalazłem zdjęcia elektrycznych podnośników tylnych szyb do Poloneza. Czy fabryka wypuszczała Poldki z fabrycznymi elektrycznie opuszczanymi szybami tylnymi Zobaczcie:

Gdzie to znalazles??
Czy jest to gdzies do kupienia??

Ja również przyłączam się do powyższych pytań?

Cytat:
2005-11-13 10:51:43, Gump pisze:
Ja również przyłączam się do powyższych pytań?

Z tego co widac na na drugiej fotce to produkuje/produkowalo to firma fox www.foxalarm.com kiedys pytalem o podnosniki szyb do poldka i uzyskalem odpowiedz ze kosztuja 616 zl netto, cena wydala mi sie chora i zrezygnowalem, a moze to byl komplet na wszystkie drzwi ?? trzeba by sie dowiedziec.

O tu jest wykaz marek do ktorych produkuja podnosniki http://www.foxalarm.pl/oferta/eps/eps.html
A tu lista odzialow firmy w Polsce http://www.foxalarm.pl/kontakt/kontakt.html
Tylko nie piszcie na maila do centrali bo i tak was odesla do oddzialu (znam to z autopsji )